HRVATSKI TURIZAM / Hrvatske destinacije na listi New York Timesa: Dubrovnik i Istra su mjesta koje Amerikanci moraju posjetiti ove godine

Image

Hrvatski turistički radnici vjeruju se da će u ovoj godini biti više gostiju iz SAD-a nego lani

31.1.2017.
9:37
VOYO logo

Američki New York Times uvrstio je dvije hrvatske destinacije na listu od 52 turistička odredišta koje treba posjetiti u 2017., piše Večernji list. Na listi su se pronašli Duborovnik, koji je smješten na šesto mjesto, a Istra na 41. mjestu.

Autori liste  s preporučenim destinacijama Dubrovniku komplimentiraju kao “zvijezdi Dalmacije” koja pruža nove načine za uživanje.  Za Istru se tvrdi da je bila dugo u sjeni Dalmacije i da je zbog novootovorenih hotela, rimskih ostataka, tartufa, vrhinskih vina i morskih specijaliteta treba posjetiti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Promocija hrvatskog turizma podudara se s vijestima s najposjećenijeg turističkog sajma na istočnoj obali SAD-a New York Times Travel Showa, održanog tijekom proteklog vikenda u New Yorku.

Iz Hrvatske turističke zajednice su rekli da je tijekom dva sajamska dana vladao veliki interes, kako za prezentacije Zagreba, Dubrovnika i Kvarnera, tako i za sajamske štandove hrvatskih predstavnika. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski turistički radnici vjeruju se da će u ovoj godini biti više gostiju iz SAD-a nego lani, kad ih je za prvih jedanaest mjeseci stiglo 333.000. Američki su turisti tijekom prošle godine, inače, bili brojniji sedam posto nego u prethodnoj godini, a ostvarili su 866.000 noćenja. U odnosu na prethodnu godinu, broj noćenja turista s američkog tržišta povećan je devet posto. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo