PREDSJEDNICA GRABAR KITAROVIĆ IZVIŽDANA PRED AMERIČKOM VELEPOSLANICOM: / 'Jako sam razočarana...'

Image
3.5.2016.
14:51
VOYO logo

Kolinda Grabar Kitarović izviždana je dok je držala govor na početku konferencije u Novinarskom domu, na što je reagirala u popodnevnim satima na Facebooku, napisavši da je razočarana što su je prekinuli upravo oni koji tvrde da se zalažu za slobodu medija.

Na konferenciji su uvodno govorili i Julieta Valls Noyes, veleposlanica SAD-a u Hrvatskoj, te stručnjak za provjeru podataka u tekstovima Glenn Kessler.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Na ovom smo događaju radili danima i sretni smo što se ostvario. Ovdje su novinari i studenti novinarstva. Slobodni mediji su nužni i branimo potrebu takvih medija širom svijeta. Novinarske slobode moraju biti usklađene s profesionalnim standardima'', kazala je uvodno Valls Noyes.

http://dashboard.jwplatform.com/videos/KJAQjNUD

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Narušavanje medijskih sloboda koje predsjednica obećava čuvati

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović je kazala da sa zadovoljstvom nazoči ovoj konferenciji te je zahvalila organizatorima.

''Sloboda medija jedna je od ključnih sloboda i ljudskih prava. Thomas Jefferson je rekao 'ako su mediji slobodni i ako svi mogu čitati svi će biti zadovoljni'. Nadam se da to i dalje vrijedi. Ja ću i dalje poticati slobodu medija'', rekla je predsjednica zaključivši svoje uvodno obraćanje citatom: ''Čak i ako se ne slažem s onim što je rečeno uvijek ću braniti pravo da se nešto kaže''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom njezinog govora članovi Radničke fronte, aktivisti i aktivistice u publici podigli su transparent na kojem je na engleskom jeziku pisalo "Hrvatska Vlada ubija medije" te su je izviždali. Dio novinara i aktivista zatim je napustio prostoriju.

Aktiviste je poslije toga osiguranje predsjednice legitimiralo, no nisu zadržani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Reakcije predsjednice

Predsjednica je na događaj u Novinarskom domu reagirala na Facebooku, gdje je na svom profilu napisala: "Razočarana sam što su me upravo oni, koji se navodno zalažu za slobodu govora i medija, prekinuli za vrijeme govora u Novinarskom domu. Ne dopuštajući mi iznošenje mišljenja pokazali su kako nisu iskreni zagovornici slobode govora, već očito angažirani aktivisti. I dalje ću se ustrajno zalagati za očuvanje slobode medija i za odgovornost za izrečenu javnu riječ!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novinari su danas, na Dan slobode medija, održali prosvjedni mimohod od zgrade Društva do Ministarstva kulture. Okupilo se više od 200 novinara koji su prosvjedovali zbog narušavanja medijskih sloboda, te su zatražili ostavku ministra Zlatka Hasanbegovića. Više o prosvjedu pročitajte ovdje.

Image
PROSVJED NOVINARA NA ULICAMA ZAGREBA: /

'Aktualna vlast je učinila toliko zla da je to nezamislivo'

Image
PROSVJED NOVINARA NA ULICAMA ZAGREBA: /

'Aktualna vlast je učinila toliko zla da je to nezamislivo'

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo