zaplijenjene u crnoj gori / Hrvatska tvrtka naručila prokrijumčarene cigarete vrijedne vrtoglavih 1,6 milijuna eura

Image
Foto: Screenshot MUP

'Kriminalističkom obradom policije Crne Gore i u suradnji uprave carina i policije mora se doći do vlasnika te tvrtke te ustanoviti tko je i zašto naručio toliku količinu'

23.12.2023.
23:50
Screenshot MUP
VOYO logo

Naručitelj kontigenta ilegalanih cigarete, koje su u subotu zaplijenjene u crnogorskoj luci Bar, je hrvatska tvrtka Stefan rex iz Zagreba, priopćeno je nedjelju iz Uprave carina Crne Gore.

Cigarete bez nadzornik markica, vrijedne više od milijun i pol eura, okončale su svoj put u slobodnoj zoni Luke Bar, gdje su stigle iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Crnogorski carinici su ih zaplijenili nakon što se nije pojavio primatelj - zagrebačka tvrtka Stefan rex, koja je na crnoj listi nelegalnog prometa duhana.

“Ono što je bitno da znamo tvrtku koja dolazi iz Zagreba. Kriminalističkom obradom policije Crne Gore i u suradnji uprave carina i policije mora se doći do vlasnika te tvrtke te ustanoviti tko je i zašto naručio toliku količinu. Najvažnije je da dođemo do nalogodavatelja'', rekao je za Radioteleviziju Crne Gore predsjednik Internacionalne policijske organizacije Ivan Pekić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrijednost zaplijenjenih cigareta procjenjuje se na više od 1,6 milijuna eura, a u kontejneru su pronađena ukupno tri brenda cigareta.

Image
PUŠAČI POPUŠILI /

Poskupile cigarete, ovoga puta ne zbog državnog nameta; duhanski gigant sve prijavio carinskoj upravi

Image
PUŠAČI POPUŠILI /

Poskupile cigarete, ovoga puta ne zbog državnog nameta; duhanski gigant sve prijavio carinskoj upravi

Preko tisuću i pol tona duhanskih proizvoda koji su zaplijenjeni prošle godine u crnogorskoj luci Bar i dalje čekaju na uništenje, koje ovisi od okončanja sudskih postupaka koje su pokrenuli njihovi vlasnici, ali i od odluke crnogorskih državnih tijela na koji način će ta ogromna količina cigareta biti uništena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Crnogorska luka Bar ranije je od međunarodnih institucija označena kao ključno čvoriste za šverc ilegalnih cigareta, odakle su prevezene na tržište Europske Unije.

U akcijama crnogorske policije i Uprave carina te zemlje prošle godine zaplijenjene su tone cigareta bez nadzornih markica. Vlada je zabranila i skladištenje duhanskih proizvoda na teritoriju Slobodne zone Luka Bar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Masovno se krijumčari, ali i konzumira

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo