s optimizmom u zadnji dvoboj / Hrvatska protiv Španjolske za prvo mjesto u skupini i lakšeg protivnika u nokaut fazi

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Hrvatska bi pobjedom izborila osminu finala i prvo mjesto u skupini, bodom bismo definitivno bili drugi, dok u slučaju poraza postoji mnoštvo varijacija

21.6.2016.
14:30
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija večeras u 21 sat igra utakmicu 3. kola skupine D Europskog nogometnog prvenstva u Francuskoj.

Iako je protivnik Španjolska možda i najveći izazov s kojim se bilo koja reprezentacija svijeta u ovom trenutku može suočiti, Vatreni imaju razloga za optimizam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dominacija koju su pokazali u prvom kolu protiv Turske, a zatim i u tom nesretnom drugom kolu protiv Češke, koje samo zbog spleta nevjerojatno nes(p)retnih okolnosti nije okončano našom pobjedom, daje Hrvatskoj pravo nadati se u pozitivan ishod čak i protiv Španjolske. 

'Furija' se u prvom kolu mučila i tek je u 87. minuti pogotkom Piquea upisala tri boda protiv Češke, no protiv Turske su pokazali znatno veću efikasnost i iz mnoštva prilika uspjeli su tri puta matirati turskog vratara. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otežavajuća je okolnost što će Vatreni večeras nastupiti bez svog najboljeg igrača Luke Modrića, koji se muči s lakšom ozljedom, a u prvoj postavi neće biti ni Mario Mandžukić. 

Ipak, bit će to prilika za dokazivanje mlađih igrača. Izbornik Čačić već je najavio kako će u vatru vjerojatno gurnuti Pjacu i Kalinića, a kako nam ipak nije baš svejedno kakav će biti ishod utakmice, pretpostavlja se da ostatak momčadi neće mijenjati. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska bi pobjedom izborila osminu finala i prvo mjesto u skupini, bodom bismo definitivno bili drugi, dok u slučaju poraza postoji mnoštvo varijacija, iako je čak i tada vjerojatnost da ćemo ispasti zanemariva. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo