HRVATSKA POŠTA PREDUHITRILA BANKE: / Diljem Hrvatske počinju mijenjati kriptovalute za gotovinu!

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Novost Hrvatske pošte: 'Od 9. prosinca svi domaći i strani korisnici moći će svoje kripto valute, u nekoliko jednostavnih koraka, promijeniti u kune'

11.12.2019.
11:35
Marko Prpic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska pošta proširuje uslugu otkupa kriptovaluta na 55 poštanskih ureda u svim županijama. "Od 9. prosinca svi domaći i strani korisnici moći će svoje kripto valute, u nekoliko jednostavnih koraka, promijeniti u kune. Nakon podnošenja zahtjeva skenira se QR kod te u poštanskom uredu dobivate gotovinu. Moguće je zamijeniti pet najčešće korištenih kriptovaluta (Bitcoin, Ethereum, Stellar, Ripple i EOS). Detaljne informacije o svim uslugama mogu se pronaći na crypto.posta.hr", priopćeno je.

To dolazi nakon uspješnog pilot-projekta otkupa kriptovaluta u zadarskim poštanskim uredima koji je pokazao da postoji interes za ovu vrstu usluge u Hrvatskoj. Posljednjih godina sve je više korisnika kriptovaluta koji svoja putovanja često planiraju upravo tamo gdje digitalni novac mogu zamijeniti za domaću valutu, tako da će s ovom uslugom hrvatski gradovi postati zanimljiviji gostima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Planira se uvođenje i kupnje kriptovalute

Na portalu Crypto Center (crypto.posta.hr), možete naći osim popis svih poštanskih ureda koji nude ovu uslugu također i kalkulator uz koji možete saznati vrijednost kriptovaluta u kunama. Zamjena kriptovaluta provodi se u suradnji s hrvatskom tvrtkom Electrocoin, koja već pet godina uspješno vodi servis bitcoin-mjenjacnica.hr.

U planu je uvođenje i mogućnost kupnje kriptovaluta u poštanskim uredima Hrvatske pošte. Time će uredi postati centralna mjesta za poslovanje s kriptovalutama u brojnim mjestima u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo