MALO DOBRIH VIJESTI / Ogromna vijest za radnike Hrvatske pošte, plaća im ide 'gore' za 25 posto: 'To je jedini pravi odgovor'

Image

U razgovoru sa socijalnim partnerima, Uprava Hrvatske pošte postigla je dogovor o povećanju plaća za sve radnike od 25%

5.7.2023.
17:19
VOYO logo

Hrvatska pošta diže plaće svojim radnicima. Kako su izvijestili, u razgovoru sa socijalnim partnerima, Uprava Hrvatske pošte postigla je dogovor o povećanju plaća za sve radnike od 25%.

"Nakon što je prošle godina plaća za 8.000 radnika na operativnim poslovima povećana za 20%, novo povećanje odgovor je na izazove tržišta rada s kojima se suočavaju svi poslodavci, kako globalno tako i lokalno", priopćili su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatska pošta u potpunosti je svjesna kako je povećanje plaća jedini pravi odgovor na povećanu fluktuaciju radnika. Trenutni trendovi na tržištu rada zahtijevaju poboljšanje materijalnih uvjeta radnika, jer stabilnost poštanskog sustava ovisi o poštarima, dostavljačima, vozačima i šalterskim radnicima", kazali su.

POGLEDAJTE VIDEO: Male plaće, veliki troškovi života. Svaki četvrti radnik traži novi posao. Pričali smo s onima koji su promijenili karijere

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prioritet je financijska stabilnost

Ukupno ulaganje u povećanja primanja radnika iznosit će gotovo 30 milijuna eura godišnje.

"Drago nam je što smo uspješno i brzo postigli dogovor sa socijalnim partnerima. Upravi Hrvatske pošte prioritet je da kolegicama i kolegama osiguramo financijsku stabilnost, a time i dugoročno uspješno poslovanje tvrtke. Zadovoljni radnici pretpostavka su za dodatno povećanje produktivnosti i profitabilnosti te ključ kvalitetne usluge i zadovoljstva naših korisnika", rekao je Ivan Čulo, predsjednik Uprave Hrvatske pošte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo