Hrvatska pod ledom, temperature i niže od -10

I u utorak će u većem dijelu Hrvatske prevladavati oblačno vrijeme, povremeno sa snijegom, pa je zbog niskih temperatura moguća i poledica.

15.12.2009.
15:39
VOYO logo

Više se snijega očekuje u istočnoj i gorskoj Hrvatskoj, a ponegdje je i na moru moguć snijeg nošen burom. U Dalmaciji će većinom padati kiša, iako u unutrašnjosti Dalmacije može pasti snijeg i kiša koja će se smrzavati na tlu.

Najviše snijega izmjereno je na Plitvičkim jezerima i na Zavižanu, 42 i 40 centimetara, dok je u Korenici izmjereno 35 cm snijega. Najhladnija temperatura izmjerena je također na Zavižanu, čak -12°C, a slijede Sljeme s -9°C te Osijek, Daruvar, Gospić i Ogulin s -4°C. Najtoplije je u Makarskoj i Dubrovniku, gdje se temperatura kreće između 12 i 13°C .

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog olujnog vjetra i snijega za sav su promet zatvorene dionica autoceste A 1 između Svetog Roka i Maslenice, Jadranska magistrala od Karlobaga do Svete Marije Magdalene i državna cesta D 506 Dobroselo-Mazin.

Dionicom autoceste A1, Posedarje-Maslenica, Jadranskom magistralom između Bakra i Karlobaga, državnim cestama D 54 Maslenica-Zaton Obrovački i D 25 Gospić-Karlobag prometuju samo osobna vozila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Krčkom mostu na snazi je zabrana za I. skupinu vozila (autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle), dok je na Paškom mostu zabranjen promet i za II. skupinu (vozila s natkrivenim teretnim prostorom).

Zbog zimskih je uvjeta zabranjen promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu na većini državnih cesta u Lici, Gorskom kotaru, Primorju i središnjoj Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, zbog loših vremenskih prilika u prekidu je trajektna linija Jablanac-Mišnjak i Sumartin-Makarska, te katamarani iz Splita za Lastovo, Vis, Brač i Hvar, a iz Rijeke za Lošinj i Pag.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo