Hrvatska pod ledom, temperature i niže od -10

I u utorak će u većem dijelu Hrvatske prevladavati oblačno vrijeme, povremeno sa snijegom, pa je zbog niskih temperatura moguća i poledica.

15.12.2009.
12:40
VOYO logo

Više se snijega očekuje u istočnoj i gorskoj Hrvatskoj, a ponegdje je i na moru moguć snijeg nošen burom. U Dalmaciji će većinom padati kiša, iako u unutrašnjosti Dalmacije može pasti snijeg i kiša koja će se smrzavati na tlu.

Najviše snijega izmjereno je na Plitvičkim jezerima i na Zavižanu, 42 i 40 centimetara, dok je u Korenici izmjereno 35 cm snijega. Najhladnija temperatura izmjerena je također na Zavižanu, čak -12°C, a slijede Sljeme s -9°C te Osijek, Daruvar, Gospić i Ogulin s -4°C. Najtoplije je u Makarskoj i Dubrovniku, gdje se temperatura kreće između 12 i 13°C . Snježno nevrijeme praćeno olujnom burom pogodilo je gotovo cijelu Imotsku krajinu. Najteže je na sjeveroistočnom dijelu općine Zagvozda, gdje je većina brdskih zaselaka rano jutros bila odsječena od svijeta. Snijega ima i na području Studenaca, Aržana i Šestanovca. Nadcestarija Imotski očistila je ceste i promet teče bez većih teškoća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog olujnog vjetra i snijega za sav su promet zatvorene dionica autoceste A 1 između Svetog Roka i Maslenice, Jadranska magistrala od Karlobaga do Svete Marije Magdalene i državna cesta D 506 Dobroselo-Mazin.

Dionicom autoceste A1, Posedarje-Maslenica, Jadranskom magistralom između Bakra i Karlobaga, državnim cestama D 54 Maslenica-Zaton Obrovački i D 25 Gospić-Karlobag prometuju samo osobna vozila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Krčkom mostu na snazi je zabrana za I. skupinu vozila (autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle), dok je na Paškom mostu zabranjen promet i za II. skupinu (vozila s natkrivenim teretnim prostorom).

Zbog zimskih je uvjeta zabranjen promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu na većini državnih cesta u Lici, Gorskom kotaru, Primorju i središnjoj Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, zbog loših vremenskih prilika u prekidu je trajektna linija Jablanac-Mišnjak i Sumartin-Makarska, te katamarani iz Splita za Lastovo, Vis, Brač i Hvar, a iz Rijeke za Lošinj i Pag.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo