HRVATSKA OPĆINA KOJOJ JE USPJELO NEMOGUĆE: / 'Nitko nije vjerovao da ćemo uspjeti, svanulo nam je sunce'

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

'Nebrojeno mnogo sastanaka, pregovora, dogovora, vremena i truda uloženo je da bi se isplatilo ukupno 4.936.

27.4.2019.
18:13
Marko Prpic/PIXSELL
VOYO logo

Općina Milna u subotu je na svom Facebook profilu objavila kako je nakon pet godina uspjela izaći iz blokade.

"Nitko nije vjerovao da ćemo uspjeti, a još manje ovako brzo. Dragi mještani i mještanke općine Milna, s ogromnim zadovoljstvom obavještavamo vas kako je općina Milna IZAŠLA IZ BLOKADE!", napisali su navodeći kako su sav svoj fokus rada od preuzimanja vlasti 2018. usmjerili baš na to. Naime, zbog takve situcije nisu mogli ostvariti nikakve planove koje su imali, niti se dalje razvijati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nebrojeno mnogo sastanaka, pregovora, dogovora, vremena i truda uloženo je da bi se isplatilo ukupno 4.936.876,04 dugovanja ovrhovoditeljima, ali, što je još važnije jest činjenica da smo u tom procesu uspjeli otpisati ukupno 682.313,00 kamate i tako umanjiti ionako preveliku financijsku štetu blokade za općinski proračun. I napokon, dragi mještani i mještanke, svanulo nam je sunce, od danas općina Milna više nije u blokadi!", dodali su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pripremili planove

Također su naveli kako su već počeli s pripremom plana projekata i aktivnosti te da će građani tek vidjeti što to konkretno za njih znači.

Slobodna Dalmacija piše kako je poslovni račun Općine blokiran 2014. godine na zahtjev tvrtke "Hansen Dalmatica", koja nije dobila povrat novac koji je kao "kaparu" ostavila za nikad ostvarenu kupnju zemljišne čestice "Češki kamp". Taj je potez idilično bračko mjesto bacio na koljena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo