Obitelj iz Međimurja dobila 55.000 € odštete

Hrvatski brodolomci koji su prije samo tri mjeseca spašavali živote već su primili odštetu koju im je ponudila tvrtka Costa Cruises. Iako je većina obitelji pristala na iznos od 11.

19.4.2012.
10:38
VOYO logo

"Ponudili su nam 11.000 eura po osobi i pokrivanje svih troškova, od aranžmana do prijevoza do Savone. Nismo se htjeli natezati i podizati tužbe pa smo prihvatili ponudu. Je li taj iznos realan ili nije, ne znam, no i neki drugi putnici s kojima sam se čuo također su pristali na taj iznos", kaže za Večernji list poznati međimurski ugostitelj Marijan Martinjaš, koji je sa suprugom i njihovo troje djece bio na krstarenju 13. siječnja kada je kruzer doživio nesreću nedaleko od talijanskog otoka Giglija.

Novac su, ukupno 55.000 eura, dobili u roku od 20 dana od dogovora s brodarom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do odštete sudskim putem

Slično je prošao i bračni par Matković iz Zaboka. Supružnici Ante i Ljubica kažu da su nakon havarije dobili obrasce za odštetu koje su popunili te su krajem ožujka dobili 22.000 eura.

Isto toliko na ime odštete isplaćeno je i njihovim susjedima Tomislavu i Ljiljani Matković s kojima su bili zajedno na krstarenju. Ante Matković kaže kako nisu tužili Costa Concordiju jer bi proces trebao početi tek za dvije godine, a oni su u godinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, nisu svi hrvatski brodolomci pristali na ponuđenu nagodbu. Umažani Daniela i Mijo Šiljeg odštetu traže sudskim putem, jer smatraju da je ponuđenih 11.000 eura po osobi premalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo