BREŠAN RUŠI SVE REKORDE / Hrvatska nakon više od desetljeća dobila vrhunsku komediju

Hrvatska publika itekako razlikuje dobro i loše. Pohrlili su tako u kino gledati novu Brešanovu komediju 'Svećenikova djeca' koja ruši sve rekorde gledanosti! Komediju o svećeniku koji se prihvati bušenja kondoma kako bi povećao natalitet na otoku, u prvim je danima prikazivanja vidjelo čak 34 tisuće gledatelja!

8.1.2013.
18:18
VOYO logo

Čak 34 tisuće gledatelja u prvih desetak dana prikazivanja - rekordna statistika Svećenikove djece, posljednjeg filma Vinka Brešana koji je s upravo toliko prodanih ulaznica ušao u povijest s najuspješnijim kino otvaranjem od osamostaljenja lijepe naše.

"Filmovi se ne rade zbog brojki. Rade se zato da nakon tih 90 minuta projekcije film još neko vrijeme ostane u mislima gledatelja", govori redatelj Vinko Brešan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog njih se ne rade, ali brojke i statistike govore da je hrvatski film konačno ponovno in.  Na veliko platno stigao je u pravo mjesto i vrijeme, a  sasvim ga je slučajno i to potpuno besplatno sjajno izreklamirao aktualni sukob crkvenog i svjetovnog oko nesretnog zdravstvenog odgoja.

Ispovijest mladog otočkog svećenika kojeg kriza vjere župljana i stagnacija nataliteta tjera na radikalne mjere morala je postati hit.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hoće li Djeca ponoviti fenomenalni uspjeh Brešanova filma Kako je počeo rat na mom otoku koji je imao 342.000 gledatelja nije toliko bitno. Važnije je da hrvatski film ponovno puni kino dvorane.

Odličan prijem kod publike ostvario je i film Sonja i bik,  a koliko god neromantično zvučalo brojke su ipak bitne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U duhu aktualnog trenda takva bi se statistika mogla dugoročno  promijeniti. S obzirom na to u kakvom društvu živimo, tema za komedije, one crne ili nešto svjetlije, uvijek će biti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo