HRVATSKA I SLOVENSKA POLICIJA OPTUŽUJU SE ZA GUŽVE NA GRANICI: / 'Hrvati nemaju ni opremu ni ljude' - 'Slovenci nisu otvorili sve trake'

Image

Gužve na granici mogle bi biti manje da je hrvatska strana dostatno opremljena i da je poslala dovoljno policajaca na prijelaze.

14.4.2017.
19:11
VOYO logo

GUŽVE NA GRANICI SMANJENE, ALI SE VEČERAS OČEKUJE NOVI VAL! Slovenci tvrde: ‘Nismo mi krivi za kolaps, evo i dokaza…’

Image
GUŽVE NA GRANICI SMANJENE, ALI SE VEČERAS OČEKUJE NOVI VAL! Slovenci tvrde: /

'Nismo mi krivi za kolaps, evo i dokaza...'

Image
GUŽVE NA GRANICI SMANJENE, ALI SE VEČERAS OČEKUJE NOVI VAL! Slovenci tvrde: /

'Nismo mi krivi za kolaps, evo i dokaza...'

Zaključak je to što se nameće iz izjave državnog tajnika u Ministarstvu unutarnjih poslova Slovenije Bojana Šefica. On je, naime, još prije dva dana u opsežnoj izjavi za javnost zamjerio hrvatskoj policiji nespremnost na situaciju što je na granici stvorena zbog pojačanih kontrola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slovenski MUP: Hrvati nemaju ni opremu ni ljude

'Proteklih dana imali smo brojne razgovore s predstavnicima Republike Hrvatske, kako na političkoj, tako i na operativnoj razini. Hrvatska strana, kako su rekli njezini predstavnici, našla se u velikim problemima, i to prije svega s informacijskim sustavom, teničkom opremljenošću, kao i brojem policajaca na granici', rekao je, među ostalim, Šefic.

Iz hrvatskog Ravnateljstva policije uzvratili su na ove optužbe iz Slovenije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Za početak primjene mjera sustavnih provjera hrvatska policija osigurala je dovoljan broj policijskih službenika za mogućnost otvaranja svih raspoloživih ulazno/izlaznih traka za obavljanje granične kontrole. Pojedini kvarovi na opremi su se iznimno rijetko događali i nisu bili uzrokom zastoja niti u jednom slučaju gužvi na graničnim prijelazima, a naročito nakon prvog dana primjene', odgovoreno je službeno na upit Net.hr-a iz Ravnateljstva policije.

Slovenci rade sa 70 posto kapaciteta

'Te tvrdnje nemaju nikakvo uporište, tim više što je i slovenska policija na granici popunila tek 70 posto kapaciteta', objašnjavaju dodatno naši izvori iz policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S hrvatske strane Slovencima se još zamjera što nemaju otvorene sve trake graničnih prijelaza, kao što je to cijelo vrijeme slučaj na hrvatskom dijelu granice.

Poznato je da slovenska policija još nije popustila u provođenju mjera propisanih europskom uredbom temeljem koje su u sklopu borbe protiv terorizma postrožene kontrole na vanjskim granicama EU.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz to, kako doznajemo, Slovenci se striktno pridržavaju propisane procedure sve dok vrijeme čekanja putnika na granici ne prijeđe dva sata. Tek tada, prema informacijama s granice, donekle se mijenja režim.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo