trodnevna edukacija / Hrvatska educira granične policajce iz šest država tzv. istočnog partnerstva

Image
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

U sklopu ovog projekta Hrvatska će predstaviti svoja znanja i iskustva, vezano uz obrazovanje granične policije

21.11.2017.
14:02
Zeljko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

U policijskoj školi u utorak je počela trodnevna edukacija za obuku granične policije u šest država tzv. istočnog partnerstva u okviru programa unapređenje kapaciteta za obuku granične policije koji Policijska akademija, kao domaćin, provodi u suradnji s Frontex-om.

Projekt je financiran sredstvima Europske unije, a implementira ga Frontex, u suradnji sa Svjetskom carinskom organizacijom, Međunarodnom organizacijom za migracije i Međunarodnim centrom za razvoj migracijskih politika. Riječ je o regionalnom treningu u svrhu razmijene informacija i podizanja razine kapaciteta za obuku granične policije (“Regional Training on improving border guards training capacities”), u kojem sudjeluju predstavnici Armenije, Azerbajdžana, Bjelorusije, Gruzije, Moldove i Ukrajine, izvijestio je MUP.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sklopu ovog projekta Hrvatska će predstaviti svoja znanja i iskustva, vezano uz obrazovanje granične policije. Pored Frontex-ovih stručnjaka, kao predavači sudjelovat će i policijski službenici Policijske akademije i Uprave za granicu.

Nakon uvodnog dijela, za predstavnike institucija nadležnih za obuku granične policije u navedenim državama, uslijedila je prezentacija programa s ciljem upoznavanja s EU standardima i praksom koje se trenutno primjenjuju na području obuke granične policije u zemljama članicama EU.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očekivani rezultati projekta su unaprjeđenje kapaciteta za obuku granične policije u šest država tzv. istočnog partnerstva, osiguranje specijalističke obuke u područjima integriranog upravljanja granicom i aktivnosti fokusirane na dobro upravljanje, transparentnost, integritet, antikorupcijske politike i ljudska prava, ističu u MUP-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo