podsjetnik biračima / Hrvatin: Iznimno je važno izaći na lokalne izbore jer direktno utječu na svakodnevni život birača

Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Predsjednik Državnog izbornog povjerenstva (DIP) Branko Hrvatin poručio je u subotu biračima kako je iznimno bitno da izađu na nedjeljne lokalne izbore

20.5.2017.
16:05
Davor Puklavec/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Državnog izbornog povjerenstva (DIP) Branko Hrvatin poručio je u subotu biračima kako je iznimno bitno da izađu na nedjeljne lokalne izbore na kojima se u 576 jedinica bira lokalna predstavnička i izvršna vlast.

"Uz parlamentarne, lokalni izbori direktno utječu na svakodnevni život birača, odaziv je od iznimne važnosti", rekao je Hrvatin za Hrvatski radio te podsjetio da je u prvom krugu lokalnih izbora 2013. Glasovalo 47,3 posto, a u drugom 41, 6 posto birača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Birače je podsjetio da će ih na biračkim mjestima dočekati više vrsta listića, da se ispravno glasuje tako da zaokružuju redni broj ispred liste, odnosno imena kandidata.

Potvrdio je da će prvi izborni rezultati na DIP-ovim stranicama biti dostupni oko 21 sat, a da bi glavnina rezultata mogla biti poznati do 2 sata ujutro u ponedjeljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na izborima 2013. u ponoć smo imali obrađeno 91 posto biračkih mjesta, do dva ujutro 99 posto, pa očekujem da će tako biti i ovoga puta, rekao je Hrvatin.

Opetovao je da prve rezultate treba 'uzeti s rezervom' i da na temelju njih ne treba odmah proglašavati pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DIP će objavljivati rezultate kako budu pristizali, to treba neće biti reprezentativan, ciljani uzorak, nego će trebati pričekati "daljnje vrijeme" da se vidi konačan rezultat, naglasio je predsjednik DIP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo