HRVATICA ZARAŽENA KORONAVIRUSOM: / 'Sve me počelo iritirati - svjetlo, glazba, razgovori, mirisi. Osjećala sam trnce...'

Image
Foto: Ilustracija/Profimedia

'Sve je počelo u nedjelju dok sam bila u gradu...'

20.3.2020.
23:07
Ilustracija/Profimedia
VOYO logo

Debora Škrinjarić, Hrvatica s londonskom adresom, zaražena je koronavirusom. Zbog toga se na Facebooku osvrnula na cijelu situaciju s koronom, osobito u Hrvatskoj pa pozvala ljude da se "ne ponašaju kao smeće" i da ne izlaze van ako baš ne moraju i da se strpe s roštiljem i kavama dok ne dođu bolji mjeseci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim toga, djevojka je opisala i simptome koje je osjetila kada je oboljela od COVID-19. Njezin Facebook status prenosimo u cijelosti:

"Tijekom prvih dana simptoma sam bila jako frustrirana jer nigdje nisam mogla pronaći detaljni opis simptoma, pa sam odlučila da ću ga ja napisati, kako bih pomogla drugima i možda nekome spasila život.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PORUKA HRVATICA IZ ITALIJE I ŠPANJOLSKE: /

'Sve je kao u filmu prije napada zombija, ulice su prazne. Hrvati, budite pametni...'

Image
PORUKA HRVATICA IZ ITALIJE I ŠPANJOLSKE: /

'Sve je kao u filmu prije napada zombija, ulice su prazne. Hrvati, budite pametni...'

Opisala simptome i početak bolesti

Napomena: ovo su MOJI simptomi. Oni mogu biti drukčiji od osobe do osobe, i ovise o uznapredovalosti bolesti, godinama, imunološkom sustavu i slično. To što imate slične simptome NE ZNAČI da imate koronu, i to što imate drukčije simptome ne znači da je nemate. Opet napominjem, ovo je moje iskustvo. Također, živim u Londonu gdje još uvijek nemamo restrikcije na kretanje i morala sam raditi, i nisam mogla biti u karanteni dok nisam počela pokazivati simptome. Da sam imala mogućnost, zasigurno bih bila zatvorena u kući i prije toga.

Image

A commuter wears a mask whilst walking across a quiet London Bridge into the City of London during the morning rush hour on March 18, 2020 as people take precautions amid the coronavirus outbreak. The British government will on Wednesday unveil a raft of emergency powers to deal with the coronavirus epidemic, including proposals allowing police to detain potentially infected people to be tested., Image: 507476662, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Tolga AKMEN / AFP / Profimedia

Sve je počelo u nedjelju dok sam bila u gradu. Svi podražaji su me počeli iritirati - svjetlo, glazba, razgovori, mirisi, i osjećala sam trnce u tijelu i mučninu. Otišla sam kući i izmjerila temperaturu - 37,2°C. Sljedeće jutro sam se probudila nakon 9 sati sna i imala osjećaj kao da nisam spavala niti minute. Temperatura mi je bila otprilike ista - oko 37,5°C. Također me počelo boliti grlo. Ovo je prvi put da sam se osjećala bolesno bez da mi je curio nos. Treći dan sam počela kašljati. Također sam počela osjećati malaksalost u tijelu, pogotovo u rukama, i počele su mi se tresti ruke. I dalje se nisam osjećala jako bolesno i bezvoljno, i mogla sam šetati po sobi, otuširati se i slično. Četvrti dan me potpuno bacio u krevet. Cijelo vrijeme sam bila žedna i koliko god da sam tekućine pila, nije mi bilo dovoljno. Temperatura je u istim razmjerima - od 37,2° do 37,7°. Nikad viša, nikad niža, i ne spušta se niti nakon tuša ili paracetamola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nisam kašljala toliko puno kao kod bronhitisa, ali i dalje me držao budnom po noći i osjećala sam bol u prsima. Morala sam spavati i po nekoliko puta po danu, i svaki put bih imala one čudne snove koji se javljaju kad imam temperaturu, i probudila bih se dezorijentirana i žedna. Počela me boliti glava, i bol je bila tako intenzivna da se nisam mogla fokusirati ni na što. Danas sam na šestom danu, kada obično postaje opasno.

Njezina poruka za one koji primjećuju simptome: 'Iskoristi svoju privilegiju da ne budeš smeće'

Tijelo mi je izmoreno i malaksalo od temperature koja se nije spustila niti jednom u šest dana. Tjeram se na barem jedan obrok dnevno kako ne bih dehidrirala. Teško mi je i zamisliti kako ovo podnose tijela koja su već oslabljena godinama i prijašnjim zdravstvenim problemima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drži se dalje od ljudi. I ako ne pokazuješ nikakve simptome, ne znači da ne prenosiš virus. Drži se u izolaciji ako možeš (a većina vas, realno, može), ne izlazi iz kuće osim kada moraš, peri ruke, ne dodiruj lice, čitaj knjige i gledaj Netflix, a naći ćemo se na kavi i roštilju za par mjeseci kada sve prođe, i razgovarati o ovim ludim vremenima. Spasi život, OSTANI DOMA", napisala je Debora Škrinjarić na Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Situaciju s koronavirusom iz minute u minutu u Hrvatskoj i svijetu možete pratiti OVDJE.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo