U POTRAZI ZA UŠTEDOM / Hrvati pohrlili u šoping u Hercegovinu: 'Pa isplati se dosta, sad su cijene uvođenjem eura u Hrvatskoj dosta porasle'

Image
Foto: HRT/Screenshot

Kupnja u BiH isplati se, ako ništa drugo, zbog povrata poreza, ali dolazi i s ograničenjima

8.1.2023.
10:49
HRT/Screenshot
VOYO logo

Na graničnom prijelazu Vinjani Donji - Gorica između Imotskog i Gruda promet teče bez zastoja. Ipak, u obližnjim trgovinama u BiH može se naići na hrvatske državljane u potrazi za uštedom.

'Nama mladima je sve skupo'

"Skuplje je i brašno i šećer, i cigare su ovdje jeftinije", za HRT kaže Emanuela Mustapić Šamija iz Imotskog, koja poručuje da se isplati doći. "Nama mladim ljudima je sve skupo. Moramo se prilagoditi tome i to je to, samo da su nam plaće u skladu s cijenama bilo bi bolje. Nije ni ovdje jeftino kao što je nekad bilo, ali i dalje se isplati", kaže Marina Lasić iz Imotskog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bračni par iz Omiša često svraća i zna da u Hrvatsku može bez carine unijeti robe do 300 eura.

Isplati se ako ništa zbog povrata poreza

"Nikad taj limit ne prelazim jer idemo često. U Hercegovini živi svekrva pa smo u posjetu svaki tjedan jednom ili dva puta, pa ako ću prenijeti nešto, to je onda ispod limita i ono što smijem", kaže Divna Tomas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ništa se nije promijenilo, i dalje je potpuno zabranjen uvoz mesa i mliječnih proizvoda. Ipak, kupnja u BiH isplati se, ako ništa drugo, zbog povrata poreza. 

"Pa isplati se dosta, sad su cijene uvođenjem eura u Hrvatskoj dosta porasle. Ovdje je ipak malo jeftinije, idem gore u posjet materi i tako usput nešto kupim. Evo, premijer je rekao da će vratiti cijene pa još ništa od toga, ne znam kad bi to trebalo biti," kaže Mile Tomas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo