'TO MOŽE UVESTI SAMO KRIMINALAC' / Hrvati podivljali zbog ponovnog uvođenja mjera protiv korone: 'Ipak je turistička sezona pri kraju, treba još novca skupiti'

Image
Foto: Ivo Cagalj/Pixsell

Na odjelu su dopušteni samo posjeti članova uže obitelji palijativnim bolesnicima uz poštivanje svih epidemioloških mjera

24.8.2023.
6:57
Ivo Cagalj/Pixsell
VOYO logo

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije u Klinici za unutarnje bolesti KBC-a Split na lokalitetu Križine, privremeno su ograničeni posjeti hospitaliziranim bolesnicima, otkrili su danas iz KBC-a Split. Na odjelu su dopušteni samo posjeti članova uže obitelji palijativnim bolesnicima uz poštivanje svih epidemioloških mjera.

Ova je odluka mnoge iznenadila, s obzirom na to da je Vlada na sjednici u svibnju donijela odluku o proglašenju prestanka epidemije bolesti COVID-19 te je donesena i 531 odluka o ukidanju obveze nošenja medicinskih maski ili maski za lice. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Proglašenjem epidemije 11. ožujka 2020., uspostavljeni su nužni instrumenti radi zaštite zdravlja stanovništva, na isti dan kad je WHO proglasio pandemiju. Covid-19 će najvjerojatnije biti prisutan trajno u populaciji, manjim ili većim intenzitetom. Nove će varijante moguće biti zaraznije ili manje virulentne. WHO je 5. svibnja objavio da Covid-19 više ne smatra javnozdravstvenom opasnošću. Proglašenje kraja epidemije u Hrvatskoj temelji se na do danas stečenim spoznajama o virusu, posljedicama bolesti te mogućnosti zaštite populacije. Predlažem Vladi donošenje odluke o prestanku epidemije", poručio je tada ministar zdravstva Vili Beroš

Image
OPET HARA /

Ponovo se uvode mjere zbog korone: 'Pogoršanjem epidemiološke situacije privremeno se ograničavaju posjeti'

Image
OPET HARA /

Ponovo se uvode mjere zbog korone: 'Pogoršanjem epidemiološke situacije privremeno se ograničavaju posjeti'

Građani nisu sretni

Na našoj Facebook stranici postavili smo pitanje našim čitateljima što misle o ponovnom uvođenju mjera. Brojni čitatelji u svojim su komentarima izrazili nezadovoljstvo zbog ponovnog uvođenja mjera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Turistička sezona uspješna, približava se kraju... sad opet epidemija na tapeti...", napisao je jedan čitatelj.

"Ajmo sada opet mjere, maske na gubice, zabrane posjeta, jbg ipak je turistička sezona pri kraju, treba još novca skupiti, malo se pokralo", navela je jedna čitateljica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jutros sam se cijepila i podržavam mjere", kaže jedna gospođa.

Jedan naš čitatelj smatra da se njih ne bi trebalo pitati. "Što mene pitate? Niti imam podatke, niti su mi zdravstvo i epidemiologija struka. Pa imamo valjda stručne ljude, koji se u to razumiju? Ako vi pitate ulicu o tome, a ne stručnjake, onda je ova država propala", napisao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Idioti koji povjeruju. Cjepiva ostalo treba potrošiti, a i sezona je pri kraju. Čisti kretenizam. Zar nije nestala s Putinom???", napisala je jedna gospođa.

Komentari u velikoj većini nisu naklonjeni uvođenju mjera. Tek mali dio naših čitatelja koji su ostavili svoje mišljenje smatra da je ova odluka dobra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neki misle da je za sve kriv "virus" po imenu HDZ. "Virus će nestati kada svi građani Lijepe naše izađu na glasovanje i virus HDZ i njihove pristaše će nestati. Narode, budi se polako. Zar vam nije dosta bilo nošenje maski, zatvoreni, itd., sjetite se što su nam radili, nemojmo više to dopustiti", napisala je jedna čitateljica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pa proglašen je kraj epidemije... Kaj sad budu je uveli nazad? Svašta", komentirala je jedna gospođa.

"Niti sam se cijepila prvi put, a bome neću ni sad", "To je opravdanje za nerad", "To može uvesti samo kriminalac!", samo su neki od komentara koji su osvanuli na našoj Facebook stranici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo