Hrvat od The Independenta traži 500.000 funti odštete

31.5.2011.
16:44
VOYO logo

U sudskom procesu Jurkovića će zastupati engleska odvjetnica prof. dr. Ingrid Detter de Frankopan, stručnjakinja za ratno i međunarodno pravo. Traži odštetu od 500.000 funti.

"Da nije takva kriza, tražili bismo i do četiri milijuna funta. Britanski list priznao je krivnju, tako da odšteta nije upitna. Pitanje je samo koliki će biti iznos, a dio novca donirat ću svakako u humanitarne svrhe. Nakon objave britanski se list ispričao. Ponudili su mi najprije dvije, pa tri tisuće funti. Moj zlatni sat vrijedi više. Da ne govorim koliko sam uložio u sebe i pomagao drugima", priča Jurković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ugrožena karijera

Napominje da su nakon dugog traženja i istraživanja i brojnih kontakata s Engleskom napokon pronašli osobu zahvaljujući kojoj će slučaj biti uspješno riješen.

"Nakon kratkog zastoja, na putu smo da okončamo slučaj, koji mi je nanio niz neugodnosti. Dobio sam čak i prijetnje zbog zločina koje nisam počinio. Bila mi je ugrožena i karijera, jer bih u nekim filmovima sigurno imao veću i zapaženiju ulogu", podsjeća Jurković. Dodaje da nakon Independenta planira tražiti odštetu i od Alvoicea i The Suna, koji su također objavili istu fotografiju, ali uz natpis da je to Milivoj Ašner, tražen zbog ratnog zločina protiv civilnog stanovništva 1941. i 1942.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ingrid Detter de Frankopan zasad me prvo zastupa u slučaju Independenta. S potpunim povjerenjem prepuštam joj odluku o daljnjim postupcima. Velika mi je čast što će me zastupati najbolja odvjetnica u Engleskoj. Bila je u Vatikanu 25 godina kao savjetnica pape Ivana Pavla II. Bez obzira na brojne obveze tijekom Domovinskog rata, posjetila je Hrvatsku i s obitelji sudjelovala u obnovi srušenih crkvenih i drugih objekata", kaže Jurković.

Vezani članci:

arti-201011240050006 arti-201002090006006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo