HRT / za otpremnine dvoje radnika daje milijun kuna!

Hrvatska televizija se od ravnatelja Glazbene proizvodnje, koji odlazi u mirovinu, 'oprašta' sa 600.000 kn, dok će šefici Pravne službe 'zbogom' reći za 400.000 kuna.

4.1.2010.
15:31
VOYO logo

Ravnatelj Glazbene proizvodnje Hrvatske televizije Josip Guberina u mirovinu odlazi sa 600.000 kuna otpremnine i životnog osiguranja, dok njegova kolegica Nevenka Šintić, šefica Pravne službe HRT-a, odlazi s 400.000 kuna.

Informacija je to koju smo neslužbeno doznali i koju nam je samo djelomično potvrdio i glasnogovornik javne dalekovidnice Danko Družijanić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Brojke nećemo komentirati", kazao je Družijanić dodajući kako je točno da oboje odlaze u mirovinu, te da uz to imaju pravo na otpremninu i određene povlastice.

Prema njegovim riječima, Josipa Guberinu je izabralo Vijeće HRT-a, te s obzirom na to ima potpisanu "neku vrstu menadžerskog ugovora".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prema tom ugovoru on ima pravo i na otpremninu i na još neke privilegije. Tu je uključeno i životno osiguranje. On odlazeći ujedno prekida svoj mandat", pojašnjava Družijanić napominjući kako se sve odvija po Zakonu o radu.

Na ZOR, ali i na druge zakonske mogućnosti pozvao se i kad je govorio o Nevenki Šintić, koja je u mirovinu otišla iako je još mogla raditi dvije i pol godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Njena odluka je bila da ode ranije. A otišla je u sklopu odredbe o poticajnim mjerama za zaposlene za koje je detektirano da imaju zdravstvenih problema. Oni su u mirovinu mogli otići s 31. prosinca 2009. godine, a takvih je 200-tinjak. Njezina otpremnina i sve ostalo što uz to ide je skladu s pozicijom i stažom", obrazložio je za net.hr Danko Družijanić.

Prethodni članak:

arti-200912230657006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo