HRT / postigao dogovor, pristojba ostaje 80 kuna!

'Postigli smo dogovor s Vladom, dosta dobar', rekao je Popovac. HRT ima zadaću izraditi temeljiti prijedlog restrukturiranja do 1.

14.6.2010.
21:41
VOYO logo

arti-201006140268006Predsjednica Vlade Jadranka Kosor primila je izaslanstvo Hrvatske radiotelevizije, a na sastanku je dogovoreno da će se amandmanima odgoditi smanjenje rtv pristojbe do 1. listopada, do kada Ravnateljstvo HRT-a treba izraditi program restrukturiranja.

Vršitelj dužnosti ravnatelja HRT-a Josip Popovac nakon razgovora izjavio je novinarima da je zadovoljan razgovorom, jer su premijerka Kosor i ministri kulture Božo Biškupić i gospodarstva Đuro Popijač uvažili argumente HRT-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Načelno je postignut dogovor da Ravnateljstvo hitno izradi program restrukturiranja HRT-a, a što se tiče modela financiranja dogovorili su se da će ono biti neovisno i da će Vlada uputiti amandman na odluku kojom odgađa odluku (o smanjenju pristojbe).

''Nakon 1. listopada ponovno će se otvoriti razgovori kada bude sagledana budućnost HRT-a kroz precizni program restrukturiranja. Tada će već u proceduri biti novi zakon koji će utvrditi model financiranja HRT-a'', rekao je Popovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je kako je dogovoreno i da će se porezna dugovanja riješiti kroz program restrukturiranja, odnosno da će se vladi ponuditi modele na koji će se način ona regulirati.

arti-201006120097006Odgovarajući na novinarski upit Popovac je rekao da su vladi predočili argumente, brojke i planove kako javni servis treba izgledati i što se u budućnosti od njega očekuje. Od HRT-a se ubuduće očekuje tri nova kanala, što također treba uzeti u obzir kada se uzima u obzir visina pristojbe, odnosno model ukupnog financiranja javnog servisa, a također i stanje u marketingu i gospodarstvu uopće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na upit o motivima odluke o smanjenju pristojbe, Popovac je rekao da je ona motivirana kako je premijerka objasnila - antirecesijskim mjerama, odnosno nastojanjem da se težina gospodarske krize i štednja rasporede pravično u društvu.

Prethodni članak:

arti-201006140141006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo