HRT / će potrošiti 800.000 kn na povremene radnike

Agencije za zapošljavanje na javnim ustanovama i poduzećima mogu fino zaraditi. HRT npr.

6.12.2011.
12:24
VOYO logo

Hrvatska radiotelevizija je u rujnu sklopila ugovor s agencijom za privremeno zapošljavanje Trenkwalder vrijedan 800.000 kuna, a agencija će HRT-u NAĆI radnike, stolare, maketare, vozače i tapetare.

Na upit Poslovnog dnevnika zašto jednostavno nisu povukli ljude s biroa već plaćaju posredniku proviziju, HRT nije imao suvislog objašnjenja. Tvrde, naime, da se radi o uštedi, iako Hrvatski zavod za zapošljavanje ne uzima proviziju kada se radna snaga angažira iz njihovog fonda nezaposlenih. Odbacuju mogućnost da se na taj način krše radnička prava i da ih se na taj način lakše otpušta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbjegavaju objasniti svoju 'uštedu'

Nezaposlene osobe su u evidencijama ne samo HZZ-a, već i ostalih posrednika pri zapošljavanjuAgencija, ističu na HRT-u, tim zaposlenicima plaća doprinose, ide im staž, a HRT plaću radnicima isplaćuje preko agencije. Iznos plaće mora iznositi jednako kao i kod redovnog zaposlenika HRT-a. A s obzirom na to da agencija na taj iznos zaračunava i dodatnu proviziju za sebe, nema logičnog objašnjenja kako HRT to onda štedi: i na to su pitanje odgovorili kako ne zapošljavaju "za stalno" ukoliko imaju potrebu za angažmanom koji traje samo dva mjeseca na godini.

Nezaposlene osobe su u evidencijama ne samo HZZ-a, već i ostalih posrednika pri zapošljavanju, dakle, ukoliko se netko privremeno zapošljava preko jedne agencije, to ne znači kako nije u evidenciji HZZ-a, ili obrnuto, ističu na HRT-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo