HRELJA NAJAVIO UVOĐENJE OBITELJSKE MIROVINE: / Evo kada bi trebale krenuti isplate

Image
Foto: Patrik Macek/Pixsell

'Ugledajmo se na europske države, zauzmimo pravedan stav'

10.11.2020.
11:15
Patrik Macek/Pixsell
VOYO logo

Saborski zastupnik Silvano Hrelja pozvao je u utorak u ime Kluba zastupnika HSS-a i HSU-a sve zastupnike da podrže najavljeno uvođenje obiteljske mirovine.

„Podržavam najavljeno uvođenje obiteljske mirovine od 2022. i pozivam sve zastupnike da mi se pridruže u toj podršci i prepoznaju vrijednost obiteljskih mirovina”, kazao je Hrelja iznoseći stajalište svoga Kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Ugledajmo se na europske države, zauzmimo pravedan stav, uvažimo zajedničke godine, ne samo uplaćivanja doprinosa nego i života, stvaranja i odricanja”, pozvao je Hrelja.

Puljak stala u obranu obiteljskih liječnika

Marijana Puljak (Kluba zastupnika IP-a, Pametnog i GLAS-a) stala je u obranu obiteljskih liječnika za koje kaže da ih se godinama zapostavlja i da imaju najniže plaće u sustavu zdravstva, a situacija se dodatno zakomplicirala dolaskom koronavirusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upozorila je i da će za pet godina trećina svih liječnika obiteljske medicine otići u mirovinu.

„Obiteljski liječnici čuvari su ulaza u zdravstveni sustav, najjeftiniji su dio sustava, koriste samo 5 posto proračuna za zdravstvo a rješavaju veliki dio zdravstvene problematike”, kazala je Puljak i pozvala na kvalitetnu reformu tog dijela sustava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ne smijemo zaboraviti na stare i nemoćne'

Anja Šimpraga (Klub zastupnika SDSS-a) poručila je da se u vrijeme epidemije koronavirusa ne smije zaboraviti na stare i nemoćne, one koji nemaju krov nad glavom, kojima su egzistencija ili zdravlje ugroženi.

Ružica Vukovac (DP) osvrnula se na interpelaciju o radu Vlade vezano za projekt vjetrolektrane Krš-Pađene o kojoj će Sabor raspravljati poslijepodne. Ustvrdila je da Vlada u obrazloženju o odbijanju interpelacije „jezičnim vratolomijama pokušava umanjiti kriminalne aktivnosti”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Čitajući obrazloženje trebalo mi je vremena da savladam tu gorčinu i bijes, Vlada nedvosmisleno priznaje niz kriminalnih aktivnosti ali ih jezičnom vratolomijom pokušava umanjiti i čitatelja zbuniti”, kazala je Vukovac smatrajući da je Vlada morala prekinuti niz protuzakonitih radnji.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo