HRELIĆ OPET RADI, ALI SUBOTOM; Prodavači bijesni zbog neradne nedjelje: / 'Zarada je mala, kupaca je upola manje, više je štete nego koristi'

Image

Kupaca je upola manje pa su prodavači bijesni jer smatraju da je glavni krivac za to zabrana rada nedjeljom

24.5.2020.
13:47
VOYO logo

Najveći hrvatski buvljak, zagrebački Hrelić bio je zatvoren dok je trajala mjera zabrane održavanja sajmova tijekom pandemije. Sada se na Hreliću ponovno može šopingirati, ali ne tradicionalno nedjeljom kao nekada. Sada je subota postala rezervirana za posjet zagrebačkom buvljaku, poznatom širem Europe.

Kupaca je upola manje pa su prodavači bijesni jer smatraju da je glavni krivac za to zabrana rada nedjeljom. Za RTL su ispričali da imaju više štete nego koristi i da je zarada slaba, dok se sudjelovanje na sajmu plaća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
IAKO JE UKINUTA ZABRANA ZA SAJMOVE, NIŠTA OD HRELIĆA OVE NEDJELJE: /

'Odabrali smo nova dva dana, radit ćemo od 5 do 14 sati'

Image
IAKO JE UKINUTA ZABRANA ZA SAJMOVE, NIŠTA OD HRELIĆA OVE NEDJELJE: /

'Odabrali smo nova dva dana, radit ćemo od 5 do 14 sati'

Sudjelovanje na sajmu moraju platiti

Miroslav Bodgan prodaje na Hreliću i kaže da "nema ništa" i da mu je zarada slaba jer iznosi 200 kuna. Navodi da je nedjeljom bilo više ljudi. Drugi prodavač novinarki RTL-a otkriva da kako je jutros stvari izložio za prodati, tako ih sada na kraju radnog vremena vraća natrag. Rijetko tko je išta kupio. No, drago mu je da se vratio na sajam jer "od toga živi".

Image

"Mi plaćamo po kocki 100 kuna i za auto 50 kuna. Moramo imati najmanje dvije kocke pa je to 250 kuna, ali smo morali platiti i za ovo što nismo išli na sajam i sad dalje plaćamo", kazao je RTL-u prodavač Šime.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što kažu kupci?

Da bi zaradili 250 kuna trebaju se dobro naraditi i prodati puno sunčanih naočala po dvije kune, nakita, knjiga po pet kuna, satova po 15 kuna. No, sve se na Hreliću uz dobro cjenkanje prodaje u bescijenje.

Image

Posjetiteljica sajma Katarina pokazuje novinarki RTL-a nakit koji je kupila uz komentar da je "kupila super prsten" jer "svašta ima na buvljaku". Nina je pak kupila knjigu i dva komada nakita, no kaže da joj cijela situacija na Hreliću sada djeluje nekako "otužno". Ipak, mišljenja je da će se Hrelić vratiti u normalu kroz tjedan ili dva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prodavači se nadaju da, kada se odobri trgovinama radna nedjelja, da će Hrelić isto opet moći raditi nedjeljom. Andreas iz Njemačke kupuje gramofonske ploče na Hreliću i to kod Jože čije ploče sa zagrebačkog buvljaka putuju diljem svijeta.

Novi radni dani Hrelića, što znači i vrijeme za cjenkanje, su srijeda i subota pa se na to sada moraju naviknuti i prodavači i kupci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo