Njami! / Hrana u doba korone: Slavni chefovi i slastičari za RTL su otkrili što najviše vole pripremati za Uskrs

Svi su oni jednoglasno poručili - dobar tek i sretan vam Uskrs

12.4.2020.
9:40
VOYO logo

Bilo da je riječ o mesu, ribi, tradicionalnoj šunki u kruhu - mi smo pozvali naše slavne chefove i slastičare koji su ostali doma i otkrili nam male trikove i tajne sastojke najpoznatijih uskrsnih specijaliteta. 

Što vole jesti, kako pripremaju jela za najveći kršćanski blagdan - i sve to u doba korone otkrili su za RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Janjetina na sto načina - izgleda, najpoželjniji je uskrsni specijalitet.  I u ovo doba korone, tko je bio dovoljno uporan i sretan - i kupio janjetinu - uživat će u njoj na Uskrs. Chef Mate Janković na društvenim mrežama pokazao je svoju verziju  - s krumpirom i povrćem.

Od šunke u kruhu, preko raznih vrsta mesa, uskrsnih jaja - pa do neodoljivih slastica  - svi poznati chefovi uživaju u dobroznanim tradicionalnim uskrsnim specijalitetima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uskrs je u mojoj obitelji uvijek bio poseban dan, i uskrsnji rucak nam je bitan, svi smo maksimalno angazirani, dica pituravaju jaja, zena mijesi pince, a ja pripremam janjca, moj otac bira najbolju bocu vina i svi imamo čaroban sastojak,  a to je neizmjerna ljubav", rekao je chef David Skoko.

Baš kao i ukusna riba - chef Hrvoje Zirojević na Facebooku je  pokazao da nakon neobičnih specijaliteta od liganja za sam Uskrs, obzirom da je ipak vrijeme mlade janjetine - njegova trpeza obiluje mesom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najomiljenija slastica je slatki kruh, sirnica ili pinca

"Uz to jedno lijepo janjeće pečenje s bogatim, slasnim prilozima, jedna lijepa hrskava salata koja dođe uz to i za desert ove godine, makar je puno jaja, napravit ćemo jednu lijepu, kremastu rožadu", kazao je chef Zirojević.

I  chefovski uskrsni ručak postane potpun, s desertima, najpoznatija, najomiljenija slastica je slatki kruh, sirnica ili pinca!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S pincom i dizanim tijestom je slastičarka Petra Jelenić na ti - njezin recept za uskrsne pince - slovi kao jedan od  najtraženijih. Trik je u tijestu koje se mora lagano peći - jer je teško i masno.

"Sada u ovo doba, kada nam je i kvasac tesko nabaviti, snalazim se kako god znam, imala sam na ledu nešto limuna i naranče, to me spasilo, ružino ulje sam izostavila jer jednostavno, nemam,stavit ću malo više ruma", rekla je Petra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jednoglasno su svi poručili - dobar tek i sretan Uskrs!

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo