Bilo da je riječ o mesu, ribi, tradicionalnoj šunki u kruhu - mi smo pozvali naše slavne chefove i slastičare koji su ostali doma i otkrili nam male trikove i tajne sastojke najpoznatijih uskrsnih specijaliteta.
Što vole jesti, kako pripremaju jela za najveći kršćanski blagdan - i sve to u doba korone otkrili su za RTL.
Janjetina na sto načina - izgleda, najpoželjniji je uskrsni specijalitet. I u ovo doba korone, tko je bio dovoljno uporan i sretan - i kupio janjetinu - uživat će u njoj na Uskrs. Chef Mate Janković na društvenim mrežama pokazao je svoju verziju - s krumpirom i povrćem.
Od šunke u kruhu, preko raznih vrsta mesa, uskrsnih jaja - pa do neodoljivih slastica - svi poznati chefovi uživaju u dobroznanim tradicionalnim uskrsnim specijalitetima.
"Uskrs je u mojoj obitelji uvijek bio poseban dan, i uskrsnji rucak nam je bitan, svi smo maksimalno angazirani, dica pituravaju jaja, zena mijesi pince, a ja pripremam janjca, moj otac bira najbolju bocu vina i svi imamo čaroban sastojak, a to je neizmjerna ljubav", rekao je chef David Skoko.
Baš kao i ukusna riba - chef Hrvoje Zirojević na Facebooku je pokazao da nakon neobičnih specijaliteta od liganja za sam Uskrs, obzirom da je ipak vrijeme mlade janjetine - njegova trpeza obiluje mesom.
Najomiljenija slastica je slatki kruh, sirnica ili pinca
"Uz to jedno lijepo janjeće pečenje s bogatim, slasnim prilozima, jedna lijepa hrskava salata koja dođe uz to i za desert ove godine, makar je puno jaja, napravit ćemo jednu lijepu, kremastu rožadu", kazao je chef Zirojević.
I chefovski uskrsni ručak postane potpun, s desertima, najpoznatija, najomiljenija slastica je slatki kruh, sirnica ili pinca!
S pincom i dizanim tijestom je slastičarka Petra Jelenić na ti - njezin recept za uskrsne pince - slovi kao jedan od najtraženijih. Trik je u tijestu koje se mora lagano peći - jer je teško i masno.
- 'Sve frendove zamolio sam jednu stvar: da ostanu doma. Ne želim biti odgovoran za nečiju smrt. Želite li vi?'
- Bacamo manje hrane nego drugi u EU, ali RH ima problem - ne samo moralni, nego i ekološki i ekonomski
"Sada u ovo doba, kada nam je i kvasac tesko nabaviti, snalazim se kako god znam, imala sam na ledu nešto limuna i naranče, to me spasilo, ružino ulje sam izostavila jer jednostavno, nemam,stavit ću malo više ruma", rekla je Petra.
Jednoglasno su svi poručili - dobar tek i sretan Uskrs!