SVAKA ČAST! / Hrabroj policajki Tei iz Novog Vinodolskog godišnja nagrada. Pomogla je spasiti utopljenika u Crikvenici u mrklom mraku

Image
Foto: Tunera.info

Utopljenika je oko ponoći sasvim slučajno uočio ribar, nesretnika je nosila jaka struja rijeke prema moru. Trebalo je oko 20 minuta dok pomoć nije stigla, a onda je hrabra policajka krenula u akciju

9.1.2024.
18:24
Tunera.info
VOYO logo

"Bilo iza pola noći, slabo se vidjelo i bilo je hladno. Slučajno sam uočio muškarca u rijeci koja ga je nosila prema moru. Trebalo je ostati priseban, brzo reagirati, pa sam nazvao policiju koja je brzo došla. Zajedno smo reagirali i spasili utopljenika", ispričao je za RTL danas prošle godine Vlado Radović (44) iz Selca.

On je uz policajku Teu Švob (29) i Vedranu Vukoviću (30) spasio život 38-godišnjaku utopljeniku porijeklom iz BiH s nizozemskim državljanstvom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No prava drama tu večer na ušću rijeke Dubračine jer je Vlado prvo htio pozvati mobitelom pomoć, ali skoro nije imao baterije. Sjeo je zato u auto, odvezao se do Doma zdravlja, ali tamo nije bilo nikog. Potom je zvao policiju, ali mobitel se ispraznio. Produžio je do policijske postaje i dozvao pomoć.

Image
bio je na pecanju /

Vlado je heroj koji je spasio utopljenika u Crikvenici: 'Prošla je ponoć, a struja ga je nosila prema pučini'

Image
bio je na pecanju /

Vlado je heroj koji je spasio utopljenika u Crikvenici: 'Prošla je ponoć, a struja ga je nosila prema pučini'

Policajci su krenuli u akciju, no od trenutka otkada je Vlado vidio utopljenika, već je prošlo 20-ak minuta. Nisu mogli gubiti vrijeme i čekati da dođe brod Lučke kapeanije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlado je izvadio ključeve svoje barke, policajci su uskočili. Tu je bila Tea Švob. "Bila je to utrka s vremenom, licencirani sam spasilac i znala sam da nemamo mnogo vremena, da trebamo brzo reagirati. S obzirom na to da je bio utopljenik, znala sam da će mu trebati prva pomoć. Vlado je bio tu i s nama priča je dobila sretan kraj", rekla nam je lani za RTL Danas policajka iz Crikvenice Tea Švob.

Image
Foto: RTL Danas

Ona je utopljeniku u barci pružila prvu pomoć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad smo ga vidjeli, plutao je na leđima, nerazgovijetno je vikao, govorio. Odmah smo ga pokušali utopliti, bio je mokar. Došli smo na obalu i dalje ga je preuzela Hitna pomoć", prepričavala je Tea. Bilo je već 1:30 u noći i čovjek je već bio oko sat vremena u moru.

S policajkom Teom Švob bio je i policajac Vedran Vuković koji je rekao da je rijeka imala jaku struju te je vrlo brzo muškarca odnijela na pučinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A danas je stigla i nagrada za policajku Teu Švob. Naime, održana je svečana sjednica Gradskog vijeća Novog Vinodolskog koji je proslavio Dan grada i 30. obljetnicu osnutka. Dodjeljivali su nagrade istaknutim Novljanima, a godišnju nagradu za spašavanje ljudskog života dobila je upravo policajka Tea Švob iz Policijske postaje Crikvenica.

Inače, Tea je volonterka i licencirani spasilac, a jedna je od rijetkih žena u policiji koja obavlja poslove radnog mjesta "policijski službenik - prometni motociklist".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ljeti radi na poslovima upravljanja prometom, ali i druge policijske poslove i intervencije.

Iz policije navode da se "ističe se odmjerenošću, profesionalnošću i visoko je motivirana za obavljanje policijskih poslova, a prije svega nastoji biti na usluzi građanima i brojnim turistima na crikveničko-vinodolskoj rivijeri".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo