HRABRI VATROGASAC SVOJOJ DJECI JE BIO NAJVEĆI HEROJ: / Do zadnjeg trenutka pomagao je onima kojima pomoć treba: 'Jako smo ponosni'

Image

Davor Kovačić do zadnjeg je trenutka u kojem je bio na intervenciji sa sinom Lukom, nesebično pomogao onima kojima je to bilo najpotrebnije

26.7.2020.
23:01
VOYO logo

Davor Kovačić intervenirao je u požarima, poplavama i za vrijeme sanacija posljedica od potresa: od Zagreba, Cresa, Gunje sve do Dugog Otoka dugih 15 godina.

"Sve što sam naučila, naučila sam od njega", rekla je Lucija Kovačić, kći preminulog vatrogasca, za RTL. Davor Kovačić stradao je prilikom intervencije nakon zagrebačkog nevremena u petak navečer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
[FOTO/VIDEO] TOTALNI KAOS U ZAGREBU: /

Nove snimke otkrivaju razmjere gigantske oluje, grad je pod vodom

Image
[FOTO/VIDEO] TOTALNI KAOS U ZAGREBU: /

Nove snimke otkrivaju razmjere gigantske oluje, grad je pod vodom

Ljubav prema intervencijama bila je u krvi, a i pradjed je bio vatrogasac, govore Davorova djeca. Potom se odlučio i sam Davor na taj poziv, a onda su se upustili i Lucija, Luka i Filip.

"Bili smo baš mali, mali, mali kad su nas upisali u DVD i svugdje nas je vodio i na intervencije kasnije kad smo bili stariji kad smo položili za vatrogasce, uvijek je pomagao u zajednici svima", izjavio je Luka Kovačić, sin preminulog vatrogasca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izražavanje sućuti od jutra u kući obitelji Kovačić. Posjetili su ih kolege vatrogasci, ali i gradonačelnik Bandić.

"Svi su došli i izraziti sućut, iz ostalih DVD-a i cijele Hrvatske smo dobili poruke i pozive. Svi hoće pomoći, ali nitko ga ne može više vratiti", kazao je Filip Kovačić, sin preminulog vatrogasca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više je bio na terenu nego u svojoj kući

Najviše prijatelja stekao je upravo u DVD-u Kustošija gdje se i danas upisuje u knjigu žalosti. Odore od intervencija zbog potopa još se suše. Njegov kolega, ali i kum Edi kao i zapovjednik DVD-a prisjetili su se njegovih intervencija na koje je išao, kažu, bez straha, pun inovacija.

"Išao je po cisternu za općinu za DVD Sali s Dugog Otoka sve do Italije je potegao i uzeo cisternu i dovezao na Dugi Otok, to je bio stvarno čovjek kojem nije bilo teško potegnuti za drugu državu, a kamoli za intervenciju u svoj kvart", izjavio je Edi Povrženić, tajnik DVD-a Kustošija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On sam je bio preko dvadeset sati na intervenciji u komadu kada je gorio CIOS. Mi smo svi bili manje, bili smo po 15, 16, 17, a on 20. Kaže, tu ću ja biti", rekao je Darko Baranašić, zapovjednik DVD-a Kustošija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više je bio na terenu nego u svojoj kući, kći Lucija kaže da nikada nije mogao sjediti na miru.

"Uvijek je bilo, idemo tamo idemo vamo. Prošle godine kada je bio na sezoni na Dugom otoku, ako treba kopati krumpire, kopat ćemo krumpire, ako treba odlijevati deku, odlijevat ćemo deku, što god da je, jednostavno je bio takav", kazala je Lucija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uvijek je kažu, imao veliko srce. Svojoj djeci bio je najveći heroj.

"Jako, jako smo ponosni. To se ne može opisati koliko smo ponosni", poručio je Luka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je redoviti dobrovoljni davalac krvi, posljednji put prije šest dana prije nego što ga je srce izdalo u noći poplave. Do zadnjeg trenutka u kojem je bio na intervenciji sa sinom Lukom, nesebično je pomogao onima kojima je to bilo najpotrebnije.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo