HORVAT TVRDI DA JE DOŠAO KRAJ OVAKVOM NAČINU POSLOVANJA BRODOGRADILIŠTA: / 'Razgovaramo s Nijemcima, Kinezima...'

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Horvat tvrdi da Bruxelles vjeruje Vladi, ali postavlja i pitanje glede kvalitete strateškog partnera

10.9.2018.
15:14
Matija Habljak/PIXSELL
VOYO logo

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta DarkoHorvat u ponedjeljak je izjavio kako je dosadašnjem načinu poslovanja u Uljaniku i 3. maju došao kraj i da će se morati poslovati na drugačiji način, odnosno na tržišnim osnovama.

Horvat nije želio komentirati odluke Uprave, Nadzornog odbora i Skupštine Uljanik grupe, kao ni je li vjerojatnije da Europska komisija prihvati plan restrukturiranja ili je izgledniji stečaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, znakovito je dodao da kad tog sinkronizma više ne bude, "Vlada će morati uzeti stvar u svoje ruke i onda Vlada donosi odluke".

Bruxelles vjeruje Vladi

Horvat tvrdi da Bruxelles vjeruje Vladi, ali postavlja i pitanje glede kvalitete strateškog partnera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje postoji li opcija ulaska nekog drugog strateškog partnera u Uljanik, s obzirom na oprečne izjave koje su davali on i premijer Plenković, odgovorio je da su informacije koje on i premijer daju u javnost sinkronizirane i imaju isti cilj.

"Ja sam od prvog dana govorio da nije nemoguće promijeniti strateškog partnera u trenutku kada shvatimo da on nije potencijalni pravi strateški partner, ili, riječima Europske komisije, ne dokažemo da on može financijski pratiti ovakav modalitet restrukturiranja. Tada bi se tog strateškog partnera moralo zamijeniti", rekao je Horvat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razgovara se s Nijemcima, Kinezima...

Ponovio je da u ovom trenutku razgovaraju s Nijemcima, Kinezima i Koreancima. "Da, razgovara se s njima i razgovarat ćemo tako dugo dok ne nađemo modalitet kako oba brodogradilišta - i pulsko i riječko, dovesti u situaciju da funkcioniraju na tržišnim osnovama", rekao je Horvat.

Poručuje i kako će razgovarati s naručiteljima brodova iz Norveške i Kanade kako bi se stalo na loptu i pokušalo zaustaviti otkazivanje dijela brodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo