Grupa OR angažirala je OraHovce Mirelu Holy, Marinu Biti, Zlatana Reića, Mirjanu Matešić i Gordana Cmrečkog da napišu brošuru o održivom razvoju u obliku ''recepata''.
Koncept održivog razvoja nepoznat je hrvatskoj javnosti iako svi misle da sve znaju o održivom razvoju. Održivi razvoj poistovjećuje se sa zaštitom okoliša, no zaštita okoliša je samo jedna od tri bitne odrednice, stupa na kojima počiva održivi razvoj. Uz zaštitu okoliša tu su i gospodarstvo te društvena pravda. O problematici postoji iznimno veliki broj knjiga, časopisa i brošura, no problem sa svim tim izdanjima jest taj što ih malo ljudi čita.
Najviše se prodaju kuharice, pa...
Stoga je, priopćavaju iz stranke, OraH odlučio o problemu odlučio informirati na ležerniji i neformalniji način.
"S obzirom na činjenicu da se u Hrvatskoj već godinama najviše čitaju i prodaju kuharice i tzv. self-help knjige, odlučili smo beskrupulozno eksploatirati te činjenice i promovirati brošuru koncepta kulinarskog doživljaja, odnosno kao prezentaciju recepata ''za održivi razvoj''. Ti recepti u stvari formule kako na državnoj, regionalnoj i lokalnoj razini možemo pomoći sebi i izgraditi bolje, uređenije, bogatije i u tom smislu ova brošura je mix, ili hibrid, knjige recepata i formula za samopomoć koja vodi k održivom oporavku države", kažu OraHovci.
Predjelo dalmatinskog okusa, koje se sastoji od dalmatinskog pršuta, sira i salate od hobotnice predstavio je Zlatan Reić, a sve sastojke slavonskog čobanca otkrila je Mirela Holy. Kulinarske tajne središnje regije razotkrio je Gordan Cmrečki sa tanjurom na kojemu je servirana piletina s mlincima, a kulinarska avantura je završila desertom Marine Biti koja je ispekla fritule.
Prisutni su imali priliku kušati četiri regionalna jela čiju pripremu je razotkrio četveročlani kuharski tim, odnosno tim od dvije kuharice i dva kuhara u znaku paritetne demokracije jer bez toga nema održivog društva. Politička kuharica, u kojoj se mogu pronaći recepti za izlaz Hrvatske iz krize, može se preuzeti ovdje