Hoće li sud utvrđivati je li Đakić muškarac ili žena?

Aleksandra Stankovića čeka dvostruko suđenje u ponedjeljak, i to s istim protivnikom – HDZ-ovcem Josipom Đakićem.

19.1.2012.
15:02
VOYO logo

Pitanje "Je li Đakić žena?" i tvrdnja da je Jadranka Kosor bivša premijerka razlozi su zbog kojih će HTV-ov urednik Nedjeljom u 2Aleksandar Stanković na sudu u ponedjeljak provesti pola dana.

Naime, u 9 sati na Kaznenom sudu na Črnomercu čeka ga ročište s Đakićem, koji traži 100.000 kuna naknade jer je Stanković, navodno, "izrekao niz klevetničkih izjava kojima je nanio štetu ugledu i časti privatnog tužitelja, kao udruge hrvatskih branitelja". Stanković je u siječnju prošle godine, za vrijeme gostovanja potpredsjednika SDSS-a Milorada Pupovca postavio pitanje je li politička korupcija kada Jadranka Kosor u Registar branitelja "pusti" čak pola milijuna ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo dva sata i 45 minuta kasnije, na istome sudu, isti tužitelj od istog tuženika traži 40.000 kuna zbog prikazivanja Đakića "u negativnom svjetlu, što on doživljava kao povredu svojih prava i interesa" u Stankovićevom tekstu "Je li Đakić žena?".

Naime, radi se o uratku objavljenom u srpnju prošle godine, nakon što je Đakić već podnio gore spomenutu tužbu protiv Stankovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Đakić je majka

Kako navodi HDZ-ovčev pravni zastupnik, sporne su sljedeće misli koje je Stanković objavio na PortalOko.hr: "Zašto Đakić misli da je Kosor?","...nećemo se pretvarati da smo ona."...Pahor voli žene, korpulentnije i poštene, a ti to nisi.","Nećemo doći na sud i predstaviti se kao Jadranka Kosor jer to je lažna legitimacija, nepoštivanje suda, a sudac ima oči I to nema smisla Josipe! Jadranka Kosor je žena, a ti si muško! Zašto ti želiš biti žena?", podnaslov u tekstu: "Đakić je majka", "A onda odjednom, želiš biti Jadranka??? Nikome od nas koji te poznajemo nije bila jasna tvoja želja za promjenom spola.", Ti si jednostavno moj Josipe postao obijestan. Prohtjelo ti se iz hira biti žensko jer ti u životu predobro ide.", "Htio si dobit pare-dobio si I htio si biti nejednak-nejednak si. E sad...ni to više nije dovoljno da htio biti Jadranka.", "Shvati da si neponovljiv i odjebi s tom željom da budeš Jadranka".

Kako doznajemo, pokušaj da se izmire u slučaju prve tužbe neslavno je propao jer je Đakić tražio ispriku kakva Stankoviću nije bila po volji. U slučaju druge tužbe, neslužbeno doznajemo, Stankovićev kružok razmatra mogućnost da sudu podnese zahtjev za vještačenje Đakićeva spola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo