Hoće li štediše Ljubljanske napokon dobiti svoj novac?

Hrvatska premijerka Jadranka Kosor i slovenski premijer Borut Pahor sastat će se 31.

10.7.2010.
19:42
VOYO logo

Dvoje premijera sastat će se u Bohinju na godišnjicu njihova susreta u Trakošćanu kada su se dogovorili oko deblokade hrvatskih pristupnih pregovora s EU-om i razdvajanja pregovora od neriješenog graničnog spora.

Kosor i Pahor trebali bi na susretu krajem srpnja predložiti rješenja prijepora oko Ljubljanske banke koji opterećuje odnose dviju zemalja još od vremena raspada bivše Jugoslavije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijerka je novinarima rekla da će se prije razgovora s Pahorom konzultirati s guvernerom Hrvatske narodne banke Željkom Rohatinskim te s koalicijskim partnerima.

Kosor i Pahor razgovarali su u subotu na marginama međunarodne konferencije Croatia summita u Dubrovniku o hrvatskim pregovorima za članstvo u Europskoj uniji te su se suglasili da je hrvatsko članstvo sada samo pitanje trenutka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, u subotu je u Dubrovniku zatvoren 5. Croatia summit kojeg je premijerka Kosor ocijenila uspješnim. Kosor je rekla da je od premijera iz zemalja članica EU-a - francuskog Francoisa Fillona, slovenskog Boruta Pahora, bugarskog Bojka Borisova i poljskog Donalda Tuska dobila bezrezervnu potporu za završetak pregovora krajem ove ili početkom iduće godine i procijenila da su izgledi za to odlični.

S kolegama iz zemalja regije - premijerima Albanije i Kosova Saliem Berishom i Hashimom Thacijem, bilo je riječi o jačanju gospodarske suradnje te je dogovoreno nekoliko konkretnih projekata koje će razrađivati ministri i stručnjaci, dodala je premijerka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo