sporna jubilarna nagrada / Hoće li slučaj spremačice koja je na sudu pobijedila državu izazvati domino efekt koji će Vladu stajati 300 milijuna kuna?

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Jeli Drmić je za 20 godina radnog staža isplaćeno tek 875 kuna

21.3.2016.
15:59
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Jela Drmić, spremačica koja je cijeli svoj radni vijek provela u zagrebačkoj 2. ekonomskoj srednjoj školi, pobijedila je državu sudskim putem čime je dokazala da joj je puna jubilarna nagrada od oko 3200 kuna trebala biti isplaćena, piše Jutarnji list.

Jeli Drmić je za 20 godina radnog staža isplaćeno tek 875 kuna i to zato što joj se jubilarna nagrada obračunavala po osnovici od 500, umjesto 1800 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njezin slučaj mogao bi se pretvoriti u domino efekt ukoliko se i drugi uskraćeni državni službenici i zaposlenici odluče na sličan potez.

Stručnjaci procjenjuju da bi iz državnog proračuna trebalo biti isplaćeno najmanje 300 milijuna kuna ako svi zaposlenici odluče tužiti državu tražeći prava iz kolektivnog ugovora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neka, drago mi je što je moj slučaj prouzročio situaciju u kojoj će Vlada morati isplatiti 300 milijuna kuna državnim službenicima i zaposlenicima. Ako se pitaju gdje da nađu taj novac, barem je to jednostavno: neka uzmu od sebe, ionako imaju previše", rekla je za Jutarnji list Jela Drmić nakon pravomoćne presude na Županijskom sudu u Osijeku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo