(NE)FIKSIRANE CIJENE GORIVA / Hoće li se zbog nove Vladine mjere smanjiti promet na autocestama? Plenković smatra da neće, a što vi mislite?

Image
Foto: Tomislav Miletić / PIXSELL

Vlada je danas fiksirala najviše maloprodajne cijene na benzinskim postajama koje se ne nalaze na autocestama. Drugim riječima, sutra će poskupjeti gorivo samo na postajama na autocestama

20.6.2022.
10:01
Tomislav Miletić / PIXSELL
VOYO logo

Jutros je Vlada održala telefonsku sjednicu sa samo jednom točkom dnevnog reda - donošenjem uredbe o dopunama uredbe o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata. Sjednica je sazvana jer je za sutra bilo najavljeno drastično poskupljenje goriva. No, Vlada je uredbom fiksirala najviše maloprodajne cijene na benzinskim postajama koje se ne nalaze na autocestama. Drugim riječima, sutra će poskupjeti gorivo samo na benzinskim postajama na autocestama.

"Jedino što će se sutra dogoditi u smislu povećanja cijena je rast goriva na autocestama gdje će cijena za dizelsko gorivo biti 14.57, a za benzin na 14.07 kuna", rekao je premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'NIJE DISKRIMINIRAJUĆA ODLUKA' /

Plenković: 'Fiksirali smo maloprodajne cijene goriva na svim crpkama, osim na autocestama'; Mjera vrijedi dva tjedna

Image
'NIJE DISKRIMINIRAJUĆA ODLUKA' /

Plenković: 'Fiksirali smo maloprodajne cijene goriva na svim crpkama, osim na autocestama'; Mjera vrijedi dva tjedna

Sići će s autoceste, natočiti gorivo pa se vratiti

No, sada se postavlja logično pitanje hoće li, na početku turističke sezone, odluka Vlade rezultirati smanjenjem prometa na autocestama. Plenković smatra da neće, kao što smatra i da ta odluka nije diskriminirajuća.

"Naša je politika u potpunosti nediskriminirajuća. I vi i ja na autocesti bismo platili isto kao netko iz Mađarske ili Njemačke. Ne možete u EU-u davati jedne cijene za nekoga iz vaše države, a druge za nekoga tko ima različite tablice. Mi smo uvijek bili na strani vladavine prava i nediskriminacije. Mislim da nije upitno da bi svi koji u Hrvatsku dolaze preko autoceste silazili s autoceste i išli u neko malo mjesto, napunili gorivo pa se vratili na autocestu", rekao je Plenković obrativši se novinarima nakon jutrošnje telefonske sjednice Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pred novinare su izašli i ministar financija Zdravko Marić i ministar gospodarstva Davor Filipović. Na upit novinara je li točno da već jutros na nekim benzinskim postajama nije bilo dizelskih goriva, Filipović je rekao da nema takvu informaciju, a dodao je i da ne očekuje nestašice goriva. Marić je, pak, napomenuo kako će ova mjera trajati iduća dva tjedna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo