PREDSJEDNIŠTVO HDZ-a RASPUSTILO LIČKI OGRANAK STRANKE: /

'Ovo je bila neprimjerena reakcija župana'

Image

Kako je predsjednik HDZ-a rekao jučer, danas se u Zagrebu rješavala situacija vezana uz lički ogranak stranke, a Milinović i Plenković našli su se oči u oči.

5.1.2018.
16:27
VOYO logo

Darko Milinović i Andrej Plenković nakon sjednice Predsjedništva stranke dali su izjave za javnost.

"Milinović ostaje župan, on je direktno izabran. On je član predsjedništva, donijeli smo političku odluku da se raspusti ličko-senjski HDZ, nakon čega ćemo imati izbore", rekao je Plenković, dodavši da se jučerašnja konferencija za novinare u Lici uopće nije trebala dogoditi i da su sadašnje odluke njene posljedice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nema frakcija u HDZ-u. Postoji politika stranke, postoji politika Vlade. Stranku vodim malo više od godinu i pol, u tom razdoblju pobijedili smo na parlamentarnim izborima. Stranka je konsolidirana. Ova Vlada je pokazala najviši duh partnerstva i surađivanja sa županijama", dodao je Plenković.

Milinović je rekao da je za njega odluka očekivana. "Nisam razočaran. Ne smatram to porazom. Ja sam jučer podnio ostavku, ovo je očekivana odluka. Idu izbori za predsjednika i županijski odbor i ja sam je svjesno jučer dao", rekao je Milinović, dodavši da je na sastanku bilo dosta rasprave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milinović je i prije sjednice Predsjedništva kazao kako će poštivati svaku odluku stranke, javlja Dnevnik.hr.

Također je istaknuo kako ne smatra da je učinio išta problematično. 'Ja sam čist, spavao sam mirna srca i nisam napravio ništa što šteti ugledu HDZ-a i Vlade', kaže Milinović te dodaje da je ostavku dao iz moralnih principa te i dalje stoji iza svog mišljenja o odabranom kandidatu.

Ličko-senjski župan i šef ličkog HDZ-a Darko Milinović podnio je ostavku na mjesto predsjednika županijske organizacije HDZ-a jer je ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić novim ravnateljem Nacionalnog parka Plitvička jezera imenovao Tomislava Kovačevića, a ne kandidatkinju ličko-senjskog HDZ-a.

Andrej Plenković nakon toga je rekao kako je izvan svih realnih proporcija da jedno imenovanje dobije takvu dimenziju. 'Riješit ćemo to sutra. Sve će biti ok', rekao je jučer Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo