Kruzeri trebaju stići / Hoće li koronavirus utjecati na turističku sezonu? 'Najnovije informacije nisu baš optimistične'

Dubrovnik još nije pod opsadom turista s kruzera, no uskoro će biti. Koronavirus već zadaje velike muke

23.2.2020.
18:35
VOYO logo

Poslijepodne su stigli prvi nalazi za dvoje sumnjivih pacijenata koji su bili povezani s Italijom, a imali su simptome na koronavirus.

Nalazi talijanskog studenta i žene iz Rovinja koja se vratila iz Italije su negativni. Istodobno, kao mjeru opreza se hrvatske učenike vraća s izleta po Italiji.

Pacijenti koji su ležali u izolaciji u riječkoj bolnici nemaju koronavirus, potvrđeno je nakon što su ekspresno stigli rezultati iz zagrebačke Klinike za infektivne bolesti. Oboje su tijekom veljače stigli iz Italije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imaju respiratorne tegobe tako da će ostati još nekoliko dana, a onda će biti pušteni. Četiri izolacijske sobe bit će ispražnjene za potencijalne slučajeve ako ih bude", kaže , ravnatelj KBC-a Rijeka.

Na graničnom prijelazu Rupe zadržan je autobus sa splitskim učenicima koji se vraćaju iz Italije. Istu su proceduru čak nekoliko sati na Pasjaku prolazili učenici iz Omiša koji su proteklih dana boravili u Venetu.

"Svi su zdravi, nemaju nikakve simptome, i još jednom kažem, nema nikakva razloga za paniku", poručila je , ravnateljica Srednje škole "Jure Kaštelan" u Omišu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preporučene su im mjere zdravstvenog nadzora, ali i opreza koje je jutros na svojim stranicama izdalo i Ministarstvo zdravstva.

Dubrovčane zabrinjava turistička sezona

Dubrovnik još nije pod opsadom turista s kruzera, no uskoro će biti, a tom poslu koronavirus već zadaje velike muke.

"Najnovije informacije nisu baš optimistične vezano uz kruzersku sezonu s obzirom na zadnje informacije koje primamo, a to su da je virus izoliran u pokrajni Veneto gdje je Venecija ishodišna luka za mnoge brodove koji dolaze na kružnim putovanjima u našu luku", govori , ravnatelj Lučke uprave Dubrovnik.

U obližnje Ploče u ponedjeljak iz Kine stiže brod s dijelovima za Pelješki most, no više od toga Dubrovčane zabrinjava sezona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pitanje je dana", rekao je za RTL u subotu ministar zdravstva, "kad će koronavirus stići i u Hrvatsku, no za to je sve spremno. Na zagrebačkoj Zaraznoj već je uhodana karantena, a sve osoblje upoznato je sa svim što se dosad zna o opasnom virusu, ali i o tome kako se zaštititi. O svemu je u nedjelju poslijepodne Ekspertna skupina za koronavirus obavijestila i premijera. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo