DAN D ZA MINISTRA PLAGIJATORA: / Barišića u Sabor stiže braniti i Plenković, Most će ipak ostati suzdržan?

Image
Foto: PIXSELL
9.2.2017.
8:18
PIXSELL
VOYO logo

Unatoč pritiscima zbog HAVC-a i plagiranja, predsjednik Vlade Andrej Plenković ni u jednom trenutku nije htio odustati od svojih ministara. Danas će Sabor glasovati o povjerenju ministru Baršiću zbog afere s plagiranjem, a Državna je revizija utvrdila da je u HAVC-u ipak bilo prekršaja dok je sadašnja ministrica kulture bila u Upravnom vijeću tog tijela.

Oporba nema dovoljno ruku

SDP i HNS imaju namjeru i argumente kojima bi danas u Saboru htjeli 'srušiti' Barišića, ali moguće je da u tome neće uspjeti. Most bi mogao u glasovanju o povjerenju biti suzdržan, a čak kada bi se oporbi pridružili klubovi zastupnika IDS-a, HSS-a, Živog zida i Promijenimo Hrvatsku, pa čak i SDSS-a, i dalje ne bi imali potrebnih 76 ruku za smjenu ministra Barišića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
GRBIN: /

Barišić je plagijator i ne može obnašati dužnost ministra obrazovanja

Image
GRBIN: /

Barišić je plagijator i ne može obnašati dužnost ministra obrazovanja

Čelnik SDP-a Davor Bernarić čak je jučer rekao da bi nakon rasprave premijer Plenković sam trebao smijeniti Barišića, a kao drugo rješenje naveo je to da Barišić sam podnese ostavku. Iz HDZ-a su pak poručili da će jednoglasno podržati Barišića, ali da očekuju i podršku Mosta, no Most bi mogao ostati suzdržan, piše Večernji list, zbog toga što su prilikom sastavljanja Vlade mostovci izjavili kako i HDZ i Most snose odgovornost za svoje ministre. Po tome bi se dalo zaključiti da smatraju kako je Barišić odgovornost HDZ-a. Nikola Grmoja jučer je bio tajnovit na upite o tome pa je rekao samo da odluka mora biti u korist funkcioniranja Vlade i Hrvatske.

'Plenković je prejak, smjena neće biti'

Barišića će braniti Miroslav Tuđman, a ako se rasprava u Saboru ne bude održavala istodobno sa sjednicom Vlade, u njegovu će korist govoriti i sam Andrej Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada je pak riječ o ministrici kulture, nije vjerojatno da će je sada netko smijeniti zbog toga što je Plenković prejak, a izvori iz HDZ-a poručuju da je se neće odreći. Bivši ministar ZlatkoHasanbegović pak je poručio da je zbog cijele situacije doživio osobnu satisfakciju jer se pokazalo da je bio u pravu kada je govorio da je u HAVC-u bilo 'mutnih poslova', piše Večernji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo