neugodno iznenađeni / HNS poručio: Hrvatska ide nizbrdo po pitanju zaštite ljudskih prava, zabrinuti zbog Ilčića

Image

Iz HNS-a su priopćili kako su neugodno iznenađeni i krajnje zabrinuti zbog informacija koje su procurile u javnost iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova

26.2.2017.
11:38
VOYO logo

Iz Hrvatske narodne stranke - liberalnih demokrata u nedjelju su priopćili kako su neugodno iznenađeni i krajnje zabrinuti zbog informacija koje su procurile u javnost iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova, a koje, kako tvrde, ukazuju da čelni ljudi Vlade pod veliki upitnik dovode prava žena i pravo na pobačaj.

"To potvrđuje da Hrvatska ide nizbrdo kad je u pitanju zaštita ljudskih prava", ističu iz HNS-a u priopćenju reagirajući na informaciju da je Hrvatska zauzela konzervativno stajalište u raspravi o ljudskim pravima unutar Vijeća Europske unije. U tom se stajalištu navodi kako će Hrvatska posebnu pozornost posvetiti promicanju i zaštiti tradicionalne obitelji, temeljene na braku koji je definiran kao zajednica žene i muškarca te, kao takav, prirodna i temeljna jedinica društva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PROČITAJTE VIŠE:

>> Službeno smo konzervativna zemlja: Bruxellesu poslana nova stajališta o ljudskim pravima - upitno pravo na pobačaj i prava žena!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz HNS-a naglašavaju da su, osim Hrvatske, samo Poljska i Mađarska, poslale posebno stajalište Europskoj uniji, a HNS smatra da "u 2017. Hrvatskoj jednostavno nije mjesto u društvu Orbana i zadrtih konzervativca iz Poljske, nego u društvu progresivnih, otvorenih i tolerantnih država Zapadne Europe".

Zabrinjava ih očiti utjecaj ultrakonzervativnog Ladislava Ilčića, imenovanog za posebnog savjetnika ministra vanjskih i europskih poslova Davora Ive Stiera,  a za "anemični pokušaj relativizacije neugodnih situacija" prozivaju, kako kažu,  kapetana "Titanik vlade Andreja Plenkovića".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smatraju da je on pokušao relativizirati niz događaja - "od spornih ploča u Jasenovcu i mlakih osuda napada na LGBT zajednicu u klubu Super Super, čiji krivci i dalje nisu pronađeni, pa sve do ignoriranja najviših tijela koje je imenovao Sabor u slučaju dokazanog ministra plagijatora".

Poručuju da je za HNS sloboda svakog pojedinca neupitna vrijednost, te da državu smatraju instrumentom zaštite ljudskih prava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatska treba postati pravedno društvo u kojem će svi imati slobodu izbora životnog stila, seksualne orijentacije i pravo misliti drugačije. 
Sve generacije, bez obzira na dob, spol, životni stil ili pripadnost bilo kojoj manjini, zaslužuju miran suživot u progresivnom, otvorenom i tolerantnom društvu. Nitko nema pravo agresivno nametati svoju volju, niti je to, na što se često mnogi pozivaju, u skladu s kršćanskim vrijednostima", ističu u HNS-u i traže od Vlade da stavi naglasak na borbu protiv govora mržnje i rastuće diskriminacije prema manjinskim skupinama.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo