HNS-OV NAČELNIK NEZAKONITO PRIMA NAKNADU: 'Stvarno? Nisam znao. Blago rečeno, fućka mi se za taj novac”

Image
Foto: Marijan Susenj/PIXSELL

HNS-ovac iz Rasinja na račun nezakonitog primanja naknada dosad je ubrao oko 9000 kuna, a tvrdi kako nije ni znao da ih ne smije primati.

15.5.2018.
12:16
Marijan Susenj/PIXSELL
VOYO logo

Danimir Kolman (HNS), načelnik Općine Rasinja kod Koprivnice, već je godinama na čelu Upravnog vijeća županijskog Zavoda za javno zdravstvo i za to prima naknadu, iako to, prema slovu Zakona o sprječavanju sukoba interesa, ne bi smio.

Prema tom zakonu on iznimno na tom mjestu može biti samo ako je ustanova proglašena ustanovom od posebnog državnog ili lokalnog interesa što prema odluci Županije iz 2014. jest, kao i, zanimljivo je, sve ustanove do najmanje seoske škole, a izuzevši Turističku zajednicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, Kolman krši i propis prema kojem nema pravo na naknadu jer prima 900 kuna mjesečno.

"Stvarno? Pa ja sam volonter kao načelnik općine. Svejedno? Nisam o tome imao pojma. To da primam naknadu i nije moja ideja, nego odluka Županijske skupštine. Stvarno ne znam. Blago rečeno, fućka mi se za 900 kuna. Ako je doista tako, odričem se toga", prokomentirao je Kolman za Podravski.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kolman je na mjesto šefa Upravnog vijeća izabran posljednji put lani u srpnju, nakon što je njegov HNS ušao u koaliciju s Mrežom i HDZ-om te tako omogućio formiranje aktualne većine u Županijskoj skupštini.

Tako je dosad na ime naknade, koju ne bi smio primati, uprihodio 9000 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tom treba dodati i činjenicu da kao gradonačelnik prima "volontersku naknadu" od oko 4000 kuna mjesečno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo