Srećko Šestan u RTL-U DANAS / HNK Split otvara vrata publici! Intendant: 'Gledateljima ćemo mjeriti i temperaturu'

Danas se otvaraju kina i kazališta, a dopušteni su i koncerti

18.5.2020.
19:12
VOYO logo

U prostorima se preporučuje održavanje razmaka od metar i pol, razmak od dva metra preporučuje se između izvođača na sceni, a razmak od četiri metra između publike i izvođača. 

Multipleks kina u shopping centrima i dalje ostaju zatvorena zbog ograničenog broja ljudi u samim centrima. Primjerice, u Areni Zagreb pripremaju se za koncerte i sportska događanja, ali s razmakom od metar i pol, što znači da bi mogli primiti najviše 6 i pol tisuća ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gost RTL-a Danas bio je intendant HNK Split Srećko Šestan. S njim je razgovarala reporterka RTL-a Jelena Tešija

Prvi u Hrvatskoj otvorili vrfata publici

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izuzetno nam je zadovoljstvo da smo nakon 11. ožujka, dva mjeseca nakon, uspjeli zahvaljujući građanima i kriznom stožeru steći uvjete da možemo primiti našu publiku. Malo je reći da sam uzbuđen. Laponija je pred nama. Mi smo se potrudili da sve poštujemo", kazao je Šestan.

Koja su pravila kojih se morate držati?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Smanjen je broj s obzirom na razmake. Mi smo u skladu s preporukama napravili i sljedeće, čak smo i malo stroži. Dolazi do dezinfekcije same obuće. Preporuka je da gledatelji dolaze s maskama, dezinfekcija ruku, rekvizita. To je pravilo za sve. Isto tako, našim gledateljima će biti mjerena temperatura", kazao je u RTL-u Danas intendant HNK Split Srećko Šestan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo