Hlo: Nije bilo razloga za moju smjenu

Dok se Denis Latin nakon smjene Hloverke Novak Srzić zahvaljivao Bogu, Šprajc upozorio na neisplativost političko- interesne trgovine, Hloverka je, kaže, osjetila olakšanje.

19.1.2010.
21:50
VOYO logo

Smjena Hloverke Novak Srzić s mjesta šefice Informativnog programa HTV izazvala je zadovoljstvo kod brojnih televizijskih lica na javnoj dalekovidnici.

Iako napominje da ne želi likovati Aleksandar Stanković da kako je uvjeren da će Renato Kunić biti bolje rješenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegov kolega Zoran Šprajc, pak, navodi kako smjena ima smisla samo ako je "Programsko vijeće, Ravnateljstvo HRT-a i oni koji će Hloverku zamijenili shvatili "da se političko-interesna trgovina ne isplati". Dodaje kako je jedina stvar koja može nekoga spasiti od blamaže to da ima odgovoran pristup prema poslu i televizijskim gledateljima, jer je sve drugo osuđeno na propast.

Tončica Čeljuska, pak, nije željela komentirati Hloverkinu smjenu dok je njena kolegica Elizabeta Gojan kazala da je taj čin nije ni malo iznenadio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iskreno se nadam da se neće ostvariti ona da od goreg može biti još gore. No, taman da i bude tako, ja ću i dalje svoje probleme s nadležnima rješavati u četiri zida, a ne putem novina", kazala je Gojan.

"Hloverki bi bilo puno bolje da nikad nije ni došla. Sada bi bilo mnogo lakše i njoj, a i svima nama", prokomentirao je, pak, za Jutarnji listStipe Alfier.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bogu se na smjeni zahvalio Denis Latin.

"Hloverkina je vladavina predugo trajala zbog čega je HTV-u nanesena velika šteta koja će se godinama morati ispravljati. Što se Hloverke osobno tiče, želim joj puno sreće i zdravlja, te smatram da ona zaslužuje mjesto na HTV-u, ali nikako ne poziciju glavne urednice Informativnog programa", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hloverka je nakon sjednice prokomentirala kako joj je smjena došla kao veliko olakšanje.

"Najvažnije mi je bilo to da se moja istina čuje i da se isfabricirana optužnica protiv mene sruši te da nije bilo nijednoga zakonskog razloga za moje razrješenje. Ovo što sam prošla u posljednja dva mjeseca, izložena neviđenom linču iz raznoraznih interesnih, poslovnih i političkih skupina i lobija", prokomentirala je za Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo