TOPLO SE OBUCITE /

Meteorolog otkrio što nam donosi novi tjedan. Stiže nam još jedna jača promjena

U unutrašnjosti još će u utorak biti suho i djelomice sunčano, ali nakon još jednog hladnog pa i češće maglovitog jutra. Od srijede opet oblačnije i kišovitije. Na Jadranu u utorak još pretežno sunčano, a sredinom tjedna ponovno uz jako jugo stižu kiša, pljuskovi i grmljavina

Dorian Ribarić

Dorian Ribarić

30.9.2024.
6:12
VOYO logo

Proširilo se polje vedrine sa zapada kontinenta nad naše krajeve, ojačala je anticiklona i stigao nešto hladniji zrak uz buru. Par je to dana predaha od kiše, dok se nova ciklona s Atlantika ne spusti do našeg dijela Sredozemlja u srijedu.

PONEDJELJAK

Ujutro pretežno vedro, možda samo još nešto zaostalih oblaka na istoku. Rijetko može biti magle po kotlinama i uz obale rijeka. Bit će u početku zato još jake bure pod Velebitom i Biokovom na udare olujne, ali značajnije slabi tijekom prijepodneva. Ono što je najvažnije za početak novog tjedna je jutarnja hladnoća na kopnu. Bit će to jedva 5-6 stupnjeva, često i niže od toga, a u gorju je čak moguć i slab mraz. Hladnije i duž same obale i na otocima, bit će između 10 i 14 stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj pretežno sunčano, čak i vedro, a samo će prolazno biti male ili umjerene naoblake. Vjetar slab, a temperatura slična ili za nijansu niža od današnje, bit će između 15 i 17 stupnjeva.

I u Slavoniji, Baranji i Srijemu pretežno, možda samo sjevernije djelomice sunčano. Pritom mirno i podjednako svježe, oko 15-16 stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dalmaciji obilje sunca, vrlo rijetko tek koji oblak u zaobalju. Bit će manje vjetrovito, ali puhat će većinom umjeren, ponegdje i pojačan sjeverozapadni vjetar. Temperatura malo niža, između 19 i 22 stupnjeva.

Na sjevernom Jadranu prevladavajuće sunčano, a nešto oblaka će se zadržati u Gorskome kotaru, ali bez oborina. Bura će sasvim oslabjeti, tek će na otocima biti slabog do umjerenog sjeverozapadnog vjetra. Uz more ugodno, oko 20 stupnjeva, a svježije, naravno, u gorju.

U NASTAVKU TJEDNA NA KOPNU

U unutrašnjosti još će u utorak biti suho i djelomice sunčano, ali nakon još jednog hladnog pa i češće maglovitog jutra, od srijede opet oblačnije i kišovitije. Isprva će kiša biti češća pa i lokalno obilnija na zapadu, a u četvrtak i ponegdje u Slavoniji, zatim od petka znatno rjeđa. Iako će jutra biti manje hladna, a danju, osim srijede i južine, malo svježije od uobičajenog početak listopada.

U NASTAVKU TJEDNA NA MORU

Na Jadranu u utorak još pretežno sunčano, a sredinom tjedna ponovno uz jako jugo stižu kiša, pljuskovi i grmljavina. U srijedu najprije kiša oko Istre, Kvarnera, lokalno obilnija, a zatim u četvrtak sve češća u Dalmaciji. Od petka okreće na buru, ali na jugu uz još uvijek uporno jugo može biti kojeg zaostalog pljuska i neverina. Jutra i ovdje malo toplija, a danju u okviru prosjeka za početak listopada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo