RAZOČARANI ODLUKOM VLADE / Hitnjaci nezadovoljni predloženim povišicama: 'Svi naši problemi, stres i opasnosti nisu ukalkulirani'

Image
Foto: RTL screenshot

'Mi smo služba koja ne smije, ne može i neće štrajkati. Možemo organizirati miran prosvjed kao što smo već imali', ističe Jelušić iz Hrvatskog sindikata hitne medicine

26.1.2024.
18:54
RTL screenshot
VOYO logo

Sindikati javnih službi nezadovoljni su predloženom uredbom o koeficijentima za izračun plaća. U Nezavisnom sindikatu znanosti i visokog obrazovanja očekuju da će Vlada ipak prihvatiti njihove primjedbe kako bi se ispravile nepravde i nelogičnosti. Smatraju da su predavači poniženi i degradirani, ne samo unutar obrazovnog sustava, već i u odnosu na druge javne službe. O tome hoće li Vlada imati sluha - ovisit će i njihove daljnje akcije.

Razočarani su i djelatnici hitne pomoći. Kažu da im najviše smeta što koeficijenti ne odražavaju rizik njihovog posla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NISU SVI ZADOVOLJNI /

Prijeti se prosvjedima, ali i štrajkovima! 'Plaća bi mi rasla oko 110 eura. Ne možemo biti time zadovoljni'

Image
NISU SVI ZADOVOLJNI /

Prijeti se prosvjedima, ali i štrajkovima! 'Plaća bi mi rasla oko 110 eura. Ne možemo biti time zadovoljni'

'Služba smo koja prva izlazi na lice mjesta'

"Nezadovoljni smo visinom koeficijenta. Služba smo koja prva izlazi na lice mjesta, ne znamo što nas tamo očekuje. To je stresna situacija, naši vozači koji imaju veliku odgovornost u prometu - ruke su im svako malo u lisicama. U taj koeficijent svi naši problemi i stres i opasnosti s kojima se suočavamo nisu ukalkulirani", rekao je Samuel Jelušić iz Hrvatskog sindikata hitne medicine za RTL Danas.

"Svako malo imamo prometne nesreće, izlazimo na ceste, moramo brzo reagirati. Cijeli put od prijema poziva do dolaska na intervenciju je izuzetno stresan. Razmišljate što vas tamo čeka, morate znati odreagirati", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Mi ne smijemo štrajkati, ali opcija je miran prosvjed'

Štrajk hitne je nemoguć.

"Mi smo služba koja ne smije, ne može i neće štrajkati. Možemo organizirati miran prosvjed kao što smo već imali. Ekipa koja je taj dan slobodna okupi se i upozorava na problem", istaknuo je Jelušić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče komunikacije s ministrom Berošem, Jelušić kaže da će se sve vidjeti u sljedećim danima.

"Hoće li se ministar javiti ili neće, vidjet ćemo u narednim danima. Nadam se da će do prosvjeda doći prije izbora pa ćemo vidjeti hoćemo li nešto postići ili ne", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Što na rast plaća kažu oni u obrazovanju i zdravstvu? 'Te cifre su izmišljene, to nije moja plaća…'

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo