Hitne preglede na pedijatriji obavljaju na preuređenom pisaćem stolu

Oni koji su na Kliniku za pedijatriju KBC-a Osijek dolazili prije 25 i više godina, pregledavani su na stolu koji još i danas stoji u ambulanti za hitan prijam.

18.11.2013.
10:58
VOYO logo

Štoviše, taj je pisaći stol pretvoren u stol za pregled i prema potrebi se presvuče novom mekom oblogom.

Ambulanta će, međutim, napokon biti temeljito obnovljena, uz uspostavu dnevne bolnice, u što, prema riječima dr. Silvije Pušeljić, v.d. predstojnice Klinike, nije ulagano posljednjih 30 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pacijenti nemaju mira

''I danas i godinama prije, situacija je takva da u dnevnoj bolnici djeca ne leže u krevetima nego na stolicama. Porazno je da ondje nema prozora, konkretno u sobi gdje su mali infektivni pacijenti. Također nema diskrecije jer je ambulanta protočna i povezana vratima s ukupno pet prostorija. To je dobro radi nadzora, no mali pacijenti ondje nemaju mira'', otvoreno govori dr. Pušeljić, koja je još prije više od mjesec dana intervenirala u Ravnateljstvu KBC-a zatraživši hitnu obnovu spomenutog prostora.

Zbog toga će se u sklopu uspostavljanja dnevne bolnice postaviti četiri kreveta, a u planu je i nabava tzv. stečera, točnije pomičnih stolova za intervenciju. Također, građevinskim će se zahvatima osigurati i prijeko potrebna diskrecija koju pacijenti sada nemaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijeli članak pogledajte http://www.glas-slavonije.hr/216826/3/Hitni-pregledi-na-pedijatriji-obavljaju-se-na-pisacem-stolu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo