Stalno dolaze / Hitna intervencija u zagrebačkoj Traumi zbog šišmiša! 'Ovo nije prvi put da ih izvlačimo'

Image
Foto: Prorsus komunikacije

Tim iz Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba uspješno je okončao hitnu intervenciju

24.8.2018.
11:50
Prorsus komunikacije
VOYO logo

U jednoj su se bolničkoj sobi u Klinici za traumatologiju u zagrebačkoj Draškovićevoj ulici zavukli šišmiši. Kako doznajemo, šišmiši su se zavukli iza rasvjete zbog čega je pozvan tim iz Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba koji je uspješno je okončao hitnu intervenciju. 

"Našoj ekipi ovo nije prvi dolazak u Traumu zbog šišmiša, no budući da bi se na bolnicu trebale staviti zaštitne mreže, vjerojatno se šišmiši na tu adresu više neće vraćati",  kazao je Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta grada Zagreba u čijem je sastavu Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba u Dumovcu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Hitna intervencija u zagrebačkoj Traumi zbog šišmiša! 'Ovo nije prvi put da ih izvlačimo'

Image

Hitna intervencija u zagrebačkoj Traumi zbog šišmiša! 'Ovo nije prvi put da ih izvlačimo'

Dodaju kako su, s obzirom na to da su šišmiši u Hrvatskoj zakonom zaštićene životinje, pri njihovu preseljenju uvijek su jako oprezni.

"Zadatke dodatno otežavaju mjesta na kojima se šišmiši udomaćuju. Dakle, s jedne strane imamo zaštićene i osjetljive životinje, a s druge strane nepristupačna mjesta. Zato naša terenska ekipa pri hvatanju šišmiša koristi od ljestvi preko mreža do pinceta“, dodaje Skok.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Devet šišmiša u Traumi

U Klinici je zatečeno devet šišmiša i svi su uspješno ulovljeni te prevezeni u Oporavilište Zoološkog vrta. Sutra će tamo biti pregledani te ako se utvrdi da su dobro, odmah će biti pušteni u prirodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ova zagrebačka priča o šišmišima slučajna je, ali dobra najava Međunarodne noći šišmiša. Ona će se u Zoološkom vrtu obilježiti u subotu kako bi građanima približila važnost zaštite tih jedinih letećih sisavaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo