'BIO JE ISCRPLJEN I POTHLAĐEN' / Još jedna uspješna akcija HGSS-a: Stariji planinar se izgubio u snježnom nevremenu na Kamešnici kod Sinja

Image
Foto: HGSS

'Organizirano je lociranje mobitela pa je izgubljeni planinar brzo pronađen. Bio je vidno iscrpljen i pothlađen', napisali su HGSS-ovci o akciji spašavanja na planini Kamešnici kod Sinja

23.1.2022.
8:48
HGSS
VOYO logo

Dramatično je bilo u subotu navečer na Kamešnici, planini na granici Hrvatske i BiH, između Sinja i Livna, gdje je osam pripadnika HGSS-a iz Splita tragalo za planinarom koji se u snježnom nevremenu izgubio na toj planini.

Splitski HGSS u subotu je osiguravao tradicionalni zimski uspon na najviši vrh Kamešnice, Konj, visine 1852 metra, koji je organiziralo Planinarsko društvo Jelinak iz Trilja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zaostao za ostalima pa se izgubio

Vremenski uveti bili su teški - bilo je vrlo hladno i puhala je snažna bura. Nakon što su se planinari sigurno vratili u sklonište Žlabina, HGSS-ovcima je dojavljeno da je na jednoj od planinarskih staza nalazi starija muška osoba koja se jako sporo kreće prema skloništu. Kako se spuštala noć, počeo je padati još gušći snijeg. Članovi PD Jelinak saznali su broj mobitela planinara koji je zaostao za njima. Rekao im je da ne zna gdje se točno nalazi, a već je pala noć i vremenski uvjeti bili su još lošiji.

Akcija spašavanja provedena je uspješno, a HGSS Split o tome je izvijestio na facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dežurni spašavatelj je organizirao lociranje mobitela pa je izgubljeni planinar brzo pronađen. Bio je vidno iscrpljen i pothlađen. Nakon što su ga utoplili spašavatelji su ga dopratili do skloništa Žlabina. Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali o ovoj akciji spašavanja: Hvala PD ” Jelinak” Trilj, NOPD ” Kočari’ Anti Mariću, PU SDŽ i Centru 112", napisali su u objavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo