bolest financijski iscrpila cijelu obitelj / Herminin vapaj: ova 18-godišnjakinja nakon 21. operacije u životu treba vašu pomoć!

Već 15 godina Hermina vodi životnu bitku. S tri godine dijagnosticiran joj je tumor. Danas, 21. operaciju poslije, treba vašu pomoć. Njezina je bolest potpuno financijski iscrpila cijelu obitelj

15.10.2015.
18:12
VOYO logo

"Htjela bih vas zamolit za pomoć, jer trenutačno smo u financijskim problemima, meni je stvarno potreban taj aparata za noge. Svaka pomoć nam je... Svaka pomoć nam puno znači", poziv je upomoć Hermine Stefanović.

Ima 18 godina, nježna je poput porculana, no iz toplih očiju izvire snaga. Snaga koja je bila potrebna da izdrži 21 operaciju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imala sam karcinom i onda smo išli na tu jednu operaciju, onda su bile kemoterapije, zračenja, i onda smo došli kod jednog profesora Kovača, koji je napokon uspio očistiti karcinom, ali usred operacije ostrugao se malo kralježak i došlo je do skolioze i u principu sad se već 11 godina mučimo sa skoliozom", dodaje Hermina.

Upravo zbog toga toliko je puta operirana. Posljednja je operacija bila uspješna, ali da bi se potpuno oporavila potrebna je dugotrajna rehabilitacija, koja je nemoguća bez aparata za kojeg Hermina moli da joj ga pomognete kupiti. Unatoč strahotama kroz koje je prošla Hermina ništa ne bi mijenjala. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ustvari ne žalim što sam to morala prolaziti jer, ne znam, naučila sam se drukčije gledati život. Drugačijim očima i veselit se sitnim stvarima", kaže 18-godišnjakinja.

Iako je već četiri puta u svom mladom životu bila nepokretna. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi put dok sam imala četiri godine, radi karcinoma, drugi put je bilo u trećem razredu i jer je šipka puknula i priklještila mi živac, treći put je bilo u osmom razredu kako su mi maknuli fiksatore, šipka jednostavno nije mogla izdržat i spustila se na živac dole. I četvrti put je bilo u petom mjesecu kad su pokušali napravit malo složeniju operaciju, aorta je puknula i ostala sam bez kisika dva sata u nogama. 

Teško je to slušati, a kamoli proživjeti. Sve to ne bi mogla da nije, kaže, uz sebe imala obitelj i ljude koji su joj pomogli. Ali, ne samo ljude.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok razgovaramo kao da je plaši pomisliti da bi nakon toliko godina boli i patnje sve moglo biti kako treba. To je misao koja lebdi i koju je teško uhvatiti, jer naučila je kako se lako razočarati. Ne dozvolimo, zato, da se to dogodi. I jedna uplaćena kuna može čuda učiniti. 

Podaci za uplatu:
Ana Marija Stefanović
Pavla Radića 40, Zagreb
KUNSKI RAČUN
Zagrebačka banka
IBAN: HR4323600003237613022
DEVIZNI RAČUN
Zagrebačka banka SWIFT: ZABAHR2X
IBAN: HR8923600003238637872

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo