angažirano 500 radnika / HEP: 'Većem dijelu Slavonije vraćena opskrba struje. Još uvijek je nema 4.700 korisnika'

Image
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

'Ukupno je u sanaciji kvarova na olujom pogođenim područjima angažirano više od 500 radnika HEP ODS-a. Njima se, temeljem zaključaka sastanka s predsjednikom Vlade RH na kojem je bio prisutan i predsjednik Uprave HEP-a, pridružilo i 20 dodatnih ekipe iz distribucijskih područja na kojima su uspješno otklonjeni kvarovi te ostalih dijelova Hrvatske (Zagreb, Osijek, Zabok, Rijeka, Pula, Zadar, Šibenik, Varaždin, Koprivnica, Čakovec, Split)', poručuju iz HEP-a

24.7.2023.
17:13
Ivica Galovic/PIXSELL
VOYO logo

Do danas, 24. srpnja, do 14.00 sati, većem broju korisnika na pogođenim područjima u Slavoniji vraćena je redovna opskrba, dok je bez električne energije ostalo još oko 4.700 korisnika. Za usporedbu, u odnosu na stanje u nedjelju, 23. srpnja, broj korisnika bez električne energije smanjen je za četvrtinu, poručio je HEP.

"Bez električne energije trenutno je oko 100 korisnika na području Nove Gradiške, oko 150 korisnika na području Novske i Pakraca, oko 700 korisnika na području Kutine, oko 1.200 korisnika na području Vinkovaca, Vukovara i Županje te oko 2.000 korisnika na području Slavonskog Broda i okolice, gdje je sanacija otežana zbog pristupačnosti terenu i složenosti kvarova. Kako bi se korisnicima što prije vratila opskrba električnom energijom, već prisutnim monterima HEP ODS-a na području Slavonskog Broda upućuje se maksimalan broj dostupnih ekipa iz drugih distribucijskih područja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukupno je u sanaciji kvarova na olujom pogođenim područjima angažirano više od 500 radnika HEP ODS-a. Njima se, temeljem zaključaka sastanka s predsjednikom Vlade RH na kojem je bio prisutan i predsjednik Uprave HEP-a, pridružilo i 20 dodatnih ekipe iz distribucijskih područja na kojima su uspješno otklonjeni kvarovi te ostalih dijelova Hrvatske (Zagreb, Osijek, Zabok, Rijeka, Pula, Zadar, Šibenik, Varaždin, Koprivnica, Čakovec, Split). Također, HEP ODS će pogođenim županijama na raspolaganje staviti agregate za proizvodnju električne energije.

Šteta na elektroenergetskim objektima i mreži je velika. Samo procijenjeni trošak nužne sanacije, potrebne kako bi korisnici što prije dobili električnu energije, iznosi oko 21 milijun eura (oko 14 milijuna u distribucijskom i oko 7 milijuna u prijenosnom dijelu mreže), dok će trošak potpune sanacije elektroenergetske mreže na pogođenim područjima biti višestruko veći. Također, s obzirom da se nužnom sanacijom nastoji što prije vratiti opskrbu električnom energijom svim korisnicima, potpuna obnova uništene elektroenergetske mreže će trajati značajno duže od nužne sanacije", zaključuju u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Željko u Komletincima ima 100 koza: 'Od 200 kg sira, nema više ništa. Vjerujem li državi? Samo u svojih 10 prstiju'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo