punjenje instalacija / HEP usred temperaturnog vrhunca uključio grijanje stanarima Savice: 'Zar to moraju baš sada?!'

Image
Foto: Borna Filic/PIXSELL

Iz HEP-a pak odgovaraju kako se punjenje mora odviti ljeti jer bi u protivnom došlo do velikih gužvi

9.8.2018.
17:39
Borna Filic/PIXSELL
VOYO logo

U doba kad je ljeto po temperaturama dosegnula svoj vrhunac, HEP Toplinarstvo je odlučilo puniti instalacije centralnog grijanja. 

Bizarluk ove odluke najviše su osjetili stanari dviju zgrada na zagrebačkoj Savici, na adresi Vladimira Ruždjaka 9a i 9b kojima je došla obavijest kako će se danas u 9 sati ujutro vršiti punjenje instalacija pogonskom vodom zbog čega moraju otvoriti ventile na broj 5, odnosno maksimalno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Išla sam ujutro u 9 sati na plac i kad sam se vratila u stan, bilo je grozno. Radijatori su bili gorući, a u stanu je bilo toplije nego vani. Nepodnošljivo za izdržati, nisam znala što napraviti. Tako je bilo do podneva, a onda su se radijatori počeli hladiti. Znam da je punjenje potrebno, ali otkud baš sada? Inače se to radi u devetom mjesecu kad je malo hladnije", ispričala je jedna od stanarki za Jutarnji list. 

Iz HEP-a pak odgovaraju kako se punjenje mora odviti ljeti jer bi u protivnom došlo do velikih gužvi pošto bi se sve instalacije počele puniti istovremeno. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krajnji rok za izvođenje svih radova je 1. rujna jer od 15. rujna počinje razdoblje spremnosti za ogrjevnu sezonu i početak grijanja.

"Prema iskustvu HEP-TOPLINARSTVA d.o.o., na samom početku ogrjevne sezone velik je broj zgrada za koje nisu zaprimljeni zahtjevi za punjenjem sustava grijanja, a kada nastupi zahlađenje, masovno se zaprimaju potvrde predstavnika suvlasnika o završenim radovima te zahtjevi za punjenje sustava grijanja. U tom slučaju, vrlo je teško u kratkom roku organizirati punjenje unutarnjih instalacija grijanja u svim zgradama. Osim toga, događa se da u pojedinim zgradama radovi na unutarnjim instalacijama grijanja, koje su organizirali krajnji kupci, nisu adekvatno provedeni, pa nije moguće odmah uključiti grijanje, iako su se ispunili vremenski uvjeti za početak ogrjevne sezone", stoji u njihovom odgovoru. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo