napokon se oglasili / HEP o nesreći u HE Plat: 'Kome se dokaže da je učinio propust, morat će snositi odgovornost'

Image

Prema izvješću inspekcije čini se da HEP nije osigurao da su radna mjesta njihovih zaposlenika sigurna

5.2.2019.
13:35
VOYO logo

Nacional, pozivajući se na preliminarno izvješće istrage koje su im potvrdila dva neovisna izvora, danas je objavio kako se sumnja da je do nesreće u HE Plat u Dubrovniku, u kojoj su poginuli Davor Pozniak, Mato Maškarić i Ivica Zvrko, došlo jer se zapalio plafon na kojem je postavljen neadekvatan zapaljivi izolacijski materijal, vjerojatno lako zapaljive PVC ploče od poliestera.

Kako neslužbeno doznaje Dubrovački dnevnik, inspekcija je u svom nalazu naglasila kako su time prekršene odredbe Zakona o zaštiti na radu te kako, slijedom toga, HEP nije osigurao to da su radna mjesta njihovih zaposlenika u svakom trenutku sigurna. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HEP: Kome se dokaže propust, morat će snositi odgovornost

Također, prema nalazu inspekcije, nije se osiguralo da se hidroelektrana koristi u skladu s pravilima zaštite na radu i propisima. Osim toga, inspekcija navodi kako se ugradnjom navedenog materijala ugrozio život radnika te njihovo zdravlje. Nakon što je izvješće došlo u medije, nakon dugo vremena šutnje o svemu se oglasio i HEP.

"Kao i do sada, dok traje istraga nećemo iznositi detalje, jer ni u kojem slučaju ne želimo omesti radnje koje provodi DORH. Međutim, budite sigurni, kome se dokaže da je učinio propust, morat će snositi odgovornost. Nastavljamo aktivnu suradnju s tijelima istrage", poručuju iz HEP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo