Helikopterom s kruzera spasili mladića

Spasioci HGSS-a u ponedjeljak navečer su s kruzera Crystal Sereniti, koji se nalazio između Lastova i Sušca, spasili 27-godišnjeg turskog državljanina sa srčanim problemima, kojem je pozlilo.

15.11.2011.
9:02
VOYO logo

Kako je priopćila Državna uprava za zaštitu i spašavanje, dojavu o mladiću C. M. koji se nalazi u teškom stanju dobili su u 20.48 sati, te je na teren odmah poslan helikopter iz Divulja. Kruzer se inače nalazio na proputovanju između Dubrovnika i Venecije, a hitni slučaj se zbio dok su se nalazili između Lastova i Sušca.

Složena operacija spašavanja počela je u 22.08 sati, a helikoptersko spašavanje bilo je otežano zbog noćnih uvjeta i potrebe reguliranja brzine broda. Na palubu broda spustilo se dvoje pripadnika HGSS-a koji su pripremili i osigurali pacijenta u specijalnim nosilima, nakon čega su ga podigli u helikopter. Akcija je završila za 20-tak minuta, nakon čega je mladić prebačen do helidroma pored KBC-a Split, nakon čega je odvezen na Odjel za kardiologiju na Križinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, pri završetku akcije pristigao je zahtjev za žuran medicinski prijevoz drugog pacijenta s otoka Hvara, pa je isti helikopter poletio prema Hvaru i prevezao pacijenta do helidroma KBC-a Split.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo