Hebrang: Mesić samo pije kavu i kritizira

Predsjednički kandidat HDZ-a Andrija Hebrang na predizbornom skupu u Splitu je istaknuo kako predstojeći izbori odlučuju o sudbini Hrvatske.

3.1.2010.
14:19
VOYO logo

Andrija Hebrang je rekao da se, ako bude izabran za predsjednika, neće ponašati kao aktualni predsjednik Stjepan Mesić koji "samo pije kavu i kritizira".

"Prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman je napravio Oltar Domovine koji je Stipe Mesić pomeo, a ja ću ga vratiti", kazao je Hebrang u šatoru na Prokurativama u kojem se održao skup, najavši da će u Zagrebu "podići monumentalni spomenik Franji Tuđmanu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hebrang je također zamjerio Mesiću što je zanemario Deklaraciju Europskog parlamenta o komunističkim zločinima i što se svađa s Katoličkom crkvom. "U Hrvatskoj je više od 1000 jama u kojima su žrtve što ih je ubila zločinačka komunistička ruka. Zauzimat ću se za donošenje zakona o obilježavanju svih grobova žrtava komunizma", rekao je Hebrang.

Hebrang je podsjetio i kako je bio dragovoljac Domovinskog rata, te istaknuo kako je "sramno što sada neki žele biti hrvatski predsjednik, a skrivali su se u podrumu, ili bježali u Ameriku a jedan se obogatio za 10 milijuna eura i taj bi vodio Hrvatsku u lopovluk".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon skupa HDZ-ov kandidat je izjavio novinarima kako su "hrvatske političke škare ugurale mnogo desničara na desno biračko tijelo ne bi li razmrvilo više od 30 posto glasova". "Cilj toga je da u drugi krug uđu dva ljevičara - Ivo Josipović i Milan Bandić, a ja to želim omesti i to mi je najveći motiv", dodao je Hebrang.

Prethodni članci:

arti-200912130045006

Tekst se nastavlja ispod oglasa

arti-200912100633006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo